Hlavní obsah

Gymnázium v Otrokovicích zůstane zachováno

Novinky, Adina Julinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maloměstské gymnázium v Otrokovicích bojovalo o svou existenci. Na zasedání zastupitelstva 24. února se však dohodlo, že v případě ohrožení ze strany Zlínského kraje, přejde gymnázium pod správu města Otrokovice. Toto usnesení školu zachrání.

Článek

Gymnázium Otrokovice je i se svou dlouholetou tradicí neodmyslitelnou součástí města. Jde o školu s neobyčejně rodinnou atmosférou, kde se denně potkává na 370 studentů. Toto číslo by však v budoucnu mohlo pro školu znamenat konec.

Je pravděpodobné, že Zlínský kraj bude chtít prioritně zachovat školy s počtem studentů minimálně 400, nejlépe však na tom budou instituce, které navštěvuje alespoň 700 studentů. Otrokovickému gymnáziu, na kterém lze studovat čtyřletý, šestiletý a osmiletý obor, tedy hrozilo, že studenti budou rozřazeni do jiných gymnázií nebo bude celá škola sloučena s jinou střední školou. V každém případě by ale došlo k jeho absolutnímu zániku. 

S řešením přišel ředitel gymnázia Otrokovice Mgr. Ivo Kramář, který na zasedání zastupitelstva přednesl návrh, že by gymnázium mohlo v případě ohrožení přejít z jeho správy pod správu samotného města Otrokovice. Návrh byl odhlasován většinou a schválen. 

Pro školu to tedy znamená, že za všech okolností zůstane zachována a to i v tom případě, že se Zlínský kraj rozhodne pro eliminaci škol s malým počtem studentů. V takové situaci by škola automaticky přešla pod správu Otrokovic a ve své činnosti by bez přerušení pokračovala dál.

Reklama

Výběr článků

Načítám