Hlavní obsah

Gymnázium Mnichovo Hradiště oslaví šedesáté výročí od svého založení

Novinky, Kristýna Motlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šedesát let existence v červnu oslaví mnichovohradišťské gymnázium. Program nabídne vedle prohlídky školy také vystoupení studentů, výstavu jejich výtvarných prací či prodej pamětních předmětů.

Foto: Iva Dobiášová

Studentky na chodbě gymnázia.

Článek

Gymnázium Mnichovo Hradiště si v červnu připomene šest dekád od svého založení. Program oslav bude rozdělen do dvou dnů. V pátek 21. června se od 18 hodin uskuteční slavnostní zahájení akce v městském divadle. Následovat budou vystoupení žáků. Ti se představí v hudebních, tanečních i dramatických číslech.

„Letošní šedesáté výročí je zaměřeno především na současnost gymnázia. Chceme, aby bylo vidět, čím naše škola žije, co žákům kromě běžné výuky nabízíme,“ uvedla učitelka Iva Dobiášová. Její slova potvrzuje i další bod pátečního programu – promítání filmu o současnosti gymnázia.

V sobotu 22. června v 9 hodin škola otevře dveře všem zájemcům. Ti se budou moci podívat do jednotlivých učeben a zjistit leccos o žácích a jejich školním životě a úspěších. K vidění budou také výtvarné práce studentů, které bude možno na výstavě i zakoupit. „Výročí je příjemnou událostí, díky které si můžeme připomenout, co vše naše škola pro své žáky dělá, kolik možností jim nabízí,“ uvedl učitel Petr Mazánek.

Program doplní projekce fotek ze školních akcí či aletický desetiboj. Chybět nebude ani prodej pamětních předmětů. Občerstvení zajistí školní jídelna. Škola bude pro návštěvníky přístupná až do 16 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám