Hlavní obsah

Gymnázium a střední odborná škola v Plasích pořádají Den otevřených dveří

Novinky, Jan Vodrážka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gymnázium a střední odborná škola Plasy opět po roce otevírají své dveře všem zájemcům o studium.

Foto: Jan Vodrážka

Učitelé se studenty v učebně dějepisu.

Článek

Historie školy

Gymnázium v Plasích bylo otevřeno v roce 1954, tehdy neslo název Jedenáctiletá a později Dvanáctiletá střední škola, od roku 1961 Střední všeobecně vzdělávací škola a od roku 1969 do roku 2011 Gymnázium Plasy.

Již rok je spojeno gymnázium se Střední odbornou školou Plasy. Ředitelkou Gymnázia a SOŠ Plasy se stala Mgr. Markéta Lorenzová, která předtím několik let byla ředitelkou samostatného gymnázia. Gymnázium má vysokou úspěšnost v maturitách i při přijetí na vysokou školu. Škola nabízí čtyřleté a osmileté studium.

Na rozdíl od gymnázia je SOŠ Plasy o několik let mladší. V roce 1962 byla škola přestěhována z Chyší do budovy bývalé základní školy v Plasích. Škola nabízí obory agropodnikání, veterinářství a obchodní akademie.

Den otevřených dveří

Žáci, studenti i rodiče, kteří mají zájem prohlédnout si prostory školy, mohou přijít v sobotu 24. listopadu mezi 9. a 13. hodinou. V jednotlivých učebnách budou připraveni současní i bývalí studenti s kantory, kteří předvedou k jednotlivým předmětům různé pokusy, ukázky, atp.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám