Hlavní obsah

Gymnazisté z Ostrova nad Ohří vystavují svá fotografická díla

Novinky, Vladimír Uhlíř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hale Krajské knihovny Karlovy Vary si až do 30. prosince můžete prohlédnout fotografie vytvořené studenty Gymnázia Ostrov nad Ohří. Jedná se o průřez jejich tvorbou z posledních pěti let.

Foto: Vladimír Uhlíř

Když ji miluješ... - Jan Martínek / 1. místo (zvířata)

Článek

Kdo by tvrdil, že fotit dnes už může skoro každý vlastník mobilu, asi bude mít pravdu. Ale ne každý se umí zvídavě dívat kolem sebe a v ten pravý okamžik stisknout spoušť foťáku nebo tlačítko mobilu. Další divy s fotkami pak udělá počítač. Kouzlo temné komory dnes zná jen málokdo. Vše zařídí kvalitní fototiskárna.

Ale stále ještě něco chybí - nebo spíš někdo. Ten, kdo se zájemcům o fotografování obětavě věnuje a citlivě je vede. Na ostrovském gymnáziu to je především Mgr. Jana Matoušková.

"Každý rok se nám od studentů nižšího i vyššího gymnázia během září a října sejde 280 až 300 fotografií v elektronické podobě. Ty pak anonymně hodnotí jedním až sedmi body porota složená z fotoamatérů, vyučujících výtvarné výchovy, informatiky i členů ostrovského fotoklubu," prozradila ze zákulisí fotosoutěže její porotkyně.

"Ke Dni studentstva jsou pak vyhlašováni vítězové v kategoriích lidé, zvířata, příroda, architektura, zátiší a kuriozity. Nové fotografie vystavujeme ve školní galerii. Nacházejí uplatnění jako poděkování jednotlivcům, firmám a institucím významně spolupracujícím se školou," dodala profesorka Matoušková.

Reklama

Výběr článků

Načítám