Hlavní obsah

Gurmánské slavnosti Studénecké koštování letos čeká premiéra

Novinky, Vladan Jílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 7. října bude náměstí Republiky ve Studénce patřit dobrému jídlu a pití. Toto páteční odpoledne se na náměstí uskuteční první ročník gurmánských slavností s názvem Studénecké koštování.

Foto: Vladan Jílek

Studénecké koštování

Článek

Na Studéneckém koštování budou moci návštěvníci ochutnat i zakoupit si rozmanité lokální produkty od masných výrobků a sýrů, až po koláče a pečivo. Příchozí uvidí, jak se pečou štramberské uši, k jídlu si mohou dát jelení guláš s pivem z rodinného pivovaru či vínem z jižní Moravy, vyzkouší čokoládové doutníky, medové šifle i perníčky. A bude toho ještě víc.  

Celá akce je spíše komornějšího charakteru a je zaměřená výhradně na jídlo a pití, a to převážně od výrobců z nejbližšího okolí. Ti si své výrobky budou i sami nabízet a prodávat. Nebudou zde tudíž k vidění žádné trampolíny, kolotoče ani cukrová vata. Vstup je volný a nabídne i možnost posezení s konzumací na místě.

K příjemné pohodě bude hrát cimbálová muzika Pramínky z Kopřivnice.

Studénecké koštování začíná ve 14.00 hodin a pořádá jej Městské kulturní středisko Studénka.

Reklama

Výběr článků

Načítám