Hlavní obsah

Gurmánské loučení s létem nabídne mořské plody i frgálovou manufakturu

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gastronomické zážitky z regionální i mezinárodní kuchyně nabídne akce s názvem Gurmánské loučení s létem, které se uskuteční v sobotu 30. srpna na grilovací terase hotelu Horal ve Velkých Karlovicích. Návštěvníci se mohou těšit na speciality, které propojí exotické suroviny s tradičními valašskými.

Foto: Martina Žáčková

Terasa u Horalu v poslední srpnovou neděli ukončí grilovací sezónu Gurmánským loučením s létem.

Článek

„Po úspěchu květnového zahájení grilovací sezóny, kdy jsme hostům připravili ukázky filetování a grilování mečouna, jsme se rozhodli spojit s neobvyklým gastronomickým zážitkem také ukončení grilovací sezóny. Gurmánské loučení s létem bude zároveň předzvěstí blížícího se Karlovského gastrofestivalu, kterého se tradičně účastníme a na nějž bychom tak chtěli hosty začít lákat,“ uvedl vedoucí hotelu Horal Marek Bača.

Od 11 do 16 hodin uvidí návštěvníci ukázky přípravy mořských plodů a ryb. Z nich pak tým kuchařů Horalu připraví vybrané speciality. K ochutnání bude například salát z chobotnice, manga a řapíkatého celeru s meruňkovou redukcí, krevetový špíz s ovčím sýrem nebo grilovaný steak z tuňáka na omáčce z pečených paprik.

Připravena bude také ochutnávka moravských vín a různých druhů sýrů, k tomu zahraje cimbálová muzika Milana Mlčáka. Program bude moderovat Milan Nepustil.

„Připraveny budou také ukázky výroby frgálů. Hosté si mohou výrobu sami vyzkoušet. Právě frgálová manufaktura je jedním z lákadel, která se chystáme nabídnout hostům na letošním Karlovském gastrofestivalu,“ uzavřel Bača.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám