Hlavní obsah

Golfistka Sára Kousková získala na Slovensku mezinárodní mistrovský titul

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sára Kousková má za sebou další velký golfový úspěch. V závěru minulého týdne triumfovala na turnaji Slovak Amateur Championship 2016 a odvezla si ze Slovenska další mezinárodní mistrovský titul do své sbírky.

Foto: Slavíček Golf Academy
Článek

Stejně jako loni v září z Rakouska, odjížděla i tentokrát reprezentantka Slavíček Golf Academy ze Slovenska s nejcennější trofejí. Sedmnáctiletá česká hráčka se tak po kolech 75, 67 a 74 může radovat nejen z rekordu hřiště Penati Golf Resortu, ale také velmi cenného titulu Mezinárodní mistryně Slovenska v kategorii žen ve hře na rány.

„Po skvělém druhém kole jsem sice třetí kolo nerozehrála úplně podle svých představ, ale nakonec to naštěstí dopadlo dobře,“ říká spokojeně Sára Kousková, která zvítězila rozdílem tří ran. „Na žádném turnaji není snadné se prosadit, nikdy nevíte, kdo hřiště aktuálně zvládne lépe. Na Slovensko jsem jela s cílem bojovat o vítězství.“

„Sára opět potvrdila svojí skvělou formu a stoupá na svém výkonnostním žebříčku stále výš,“ uvádí spokojeně ředitel akademie Tomáš Slavíček a dodává: „Těší nás její úspěchy a jsme moc rádi, že je reprezentantkou právě naší akademie. Věřím, že v budoucnosti o ní ještě v ženském golfu hodně uslyšíme.“

Pod hlavičkou Slavíček Golf Academy trénuje ve čtyřech golfových resortech v současné době na 150 dětí, ze kterých je čtvrtina zařazena do reprezentačních skupin. „Když jsme před několika lety začínali, těch šikovných dětí se našlo jen pár. Dnes mezi našimi svěřenci najdeme minimálně padesátku golfových nadějí, s výjimečným talentem, kteří budou jistě brzy dosahovat stejných úspěchů jako Sára,“ dodal Tomáš Slavíček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám