Hlavní obsah

Golf se hraje i v zimě

Novinky, Michael Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Golf je sport zelených plání, rozsáhlých prostor a čerstvého vzduchu. Co však dělat, když pláně sněhem zapadnou a namísto zurčících potůčků, je na hladině jen tlustá vrstva ledu? Na to nám odpovídají mladí golfisté z Plzně.

Foto: Michael Rada

golf v tělocvičně

Článek

Nejmladší golfisté z Golf klubu Plzeň Dýšina mají dobře nakročeno nejenom v tuzemsku, ale ve svých 7 letech i v Evropě a USA.

Pro zimní sezónu si připravili zkušení plzeňští trenéři Honza Mergl a Romana Valentová kromě hry na plátně, resp. na trenažeru, který hráči vyzkoušeli již loni, i novinku, kterou je hra v tělocvičně. Právě zimní trénink umožňuje lépe pilovat techniku jednotlivých úderů a nejenom to. Kromě toho udržuje golfovou kondici nejenom hráčů samotných ale i trenérů.

Trenažér nabízí značnou motivaci, protože na každém z pláten hraje vždy jeden tříčlenný flight. Ať to jsou kluci proti holkám či družstva smíšená, bývají tyto hodinu a půl trvající turnaje napínavé až do poslední chvíli.

Ovšem golf nebývá pro malé golfisty jedinou sportovní aktivitou. Denis Beran hraje úspěšně i lední hokej, Amálka Radová tenis a další hráčka se věnuje baletu.

Skutečnost, že golf je dobrým sportovním vyžitím, potvrzuje i naplněnost zimní golfové školičky plzeňského klubu, která je letos dvojnásobná ve srovnání s loňským rokem. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám