Hlavní obsah

Goethe-Institut předá Tandemu 170 kufříků

Novinky, Alena Lochmannová

V pondělí 24. listopadu pořádá Goethe-Institut slavnostní setkání, při kterém předá Koordinačnímu centru česko-německých výměn mládeže TANDEM, jež působí i v Plzni, 170 motivačních kufříků určených pro motivační akce na školách. Stane se tak v rámci projektu Němčina nekouše.

Foto: Goethe-Institut

Goethe-Institut pořádá setkání, při kterém předá Koordinačnímu centru česko-německých výměn mládeže TANDEM 170 motivačních kufříků.

Článek

Projektem Němčina nekouše propaguje Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže TANDEM, které je v Plzeňském kraji výrazně aktivní, výuku německého jazyka na středních a základních školách. Vyškolení a věkově dětem blízcí jazykoví animátoři zábavnou formou motivují žáky a studenty k tomu, aby se začali učit německy.

Nově vydané motivační kufříky, které Goethe-Institut ve spolupráci s TANDEMem vytvořil, obsahují jazykové hry, plakáty, didaktické pomůcky a motivační dárky určené pro žáky a studenty škol. Poté, co se kufříky představí ve škole v rámci jazykové animace, tak na škole zůstávají, aby s nimi následně mohli pracovat učitelé němčiny ve svých hodinách.

Goethe-Institut takto již podruhé podpořil aktivity TANDEMu a celkem tak nyní do českých škol poslal 320 kufříků s pomůckami pro výuku němčiny.

Slavnostní křest a předání kufříků se koná v prostorách Goethe-Institutu, a to  za účasti německého velvyslance v České republice Dr. Arndta Freiherr Freytag von Loringhovena, náměstka ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Mgr. Jaroslava Fidrmuce a ředitele Goethe-Institutu v Praze Dr. Bertholda Frankeho.

Partnery projektu Němčina nekouše je vedle Goethe-Institutu a Německého velvyslanectví v Praze také Česko-německý fond budoucnosti. Projekt se koná pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám