Hlavní obsah

Gaymanem České a Slovenské republiky se stal budoucí lékař

Novinky, Marian Kajzer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejsympatičtějším gayem je stal budoucí lékař žijící ve Vídní a studující v Brně Lukáš Grečko. 21letý student se tak stal v pořadí 16. vítězem této prestižní národní soutěže, a bude reprezentovat na přehlídce Mr. Gay Europe 2018, která se příští rok koná v Polsku.

Foto: Marian Kajzer

Letošní vítězové Lukáš Grečko (Gayman 2017), Jaroslav Huňát, Robert Kučera a Jan Bílek společně s Mr. Gay Universe 2017 Marco Tornesse

Článek

V sobotu 16. září se v multifunkčním prostoru Tresor na pražských Vinohradech uskutečnilo finále 16. ročníku mezinárodní soutěže Gayman České a Slovenské republiky.

Několikačlenná porota, jíž předsedala Monika Štiková, rozhodovala mezi 7 finalisty. Ti museli projít čtyřmi disciplínami. Nejlépe je nakonec zvládl Lukáš Grečko, který žije ve Vídni, pochází ze Spišské Nové Vsi a studuje medicínu v Brně.

Na druhém místě překvapivě skončil Jaroslav Huňát z Blšan a na třetí příčce Robert Kučera z Bratislavy. Robert navíc získal také titul Gayman Internetu a Gayman Charity, což byla cena vyhlášená poprvé a poukázala hlavně na pomoc soutěže potřebným. Letošní rok se díky soutěži pomohlo částkou bezmála 18 tisíc korun, a to nadačnímu fondu Ing. Pavla Novotného.

Největším sympaťákem publika byl vyhlášen Jan Bílek z Újezdu u Brna.

Vyhlašoval se také Gayman Století, kterým byl zcela zaslouženě zvolen Marek Zlý z Ostravy. Ten titul získal v roce 2012 a od té doby je velmi viditelně zapojen do různých akcí. Tou největší je Duhový ples v Ostravě, který organizuje společně se svým "manželem" Jiřím. Díky své angažovanosti letos manželé Zlí obdrželi také cenu za celoživotní přínos LGBT komunitě "Duhový Anděl".

Obrovské překvapení zažil Mr. Gay Švýcarska a 4. nejkrásnější gay světa Marco Tornesse. Ten si na pódium přišel převzít titul Mr. Gay Universe 2017, který mu předali Muž roku 2016 Josef Kůrka s viceprezidentem švédského fancubu Eurovize. Marco Tornesse tak na postu vystřídal Paula Daviesse z Walesu.

Celý večer byl nabitý skvělou atmosférou, jelikož program prošpikovalo hned několik hostů. Prvním byl Karel Kekéši, který bravurně zazpíval song Edith Piaf. Dalšími vystupujícími pak byly zpěvačky Hanna Pekhart, která odzpívala megamix hitů z 90. let, zpěvačka z muzikálu Sibyla Alice Konečná či zcela famózní Gabriela Urbánková, která sklidila obrovské ovace za song od Lary Fabian.

Celým večerem provázela již druhý rok moderátorská dvojice Nadja Mini a Luboš Procházka. Ti nejenže skvěle bavili diváky v sále, ale svým profesionálním přístupem byli bezkonkurenční ozdobou celého večera.

Vítězové si odnesli spousty cen, mezi kterými nechyběla například elektronika od Remingtonu, kytice, kosmetické balíčky od Sebastiana Dejmka a hlavně skleněné trofeje od Astera Glass, které svou originalitou (a také váhou) předčily očekávání nejen všech 441 přítomných diváků, ale také samotných pořadatelů. Vítěz navíc získal designovou korunu od Šenyr Bijoux z Jablonce nad Nisou.

16. ročník je tak úspěšně za námi. Pořadatelé však již teď připravují další, který má nést podtitul "Všichni jsme stejní".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám