Hlavní obsah

Galerie Žlutý kopec zve na výstavu obrazů Anity Steinocherové

Novinky, Jiří Smutný

V Masarykově onkologickém ústavu, Galerii Žlutý kopec, 2. poschodí Švejdova pavilonu, se ve čtvrtek 3. srpna v 15.30 hodin koná vernisáž výstavy abstraktních obrazů malířky Anity Steinocherové.

Foto: Jiří Smutný

Švejdův pavilon

Článek

Autorka pochází ze Zbýšova, žije a tvoří v Říčanech. K malování se dostala zvláštním způsobem a poměrně pozdě, ve svých 48 letech. V té době neměla o malířské tvorbě žádné teoretické ani praktické vědomosti a ani si o výtvarném umění nic nepřečetla.

Potřebovala však originální dárek pro svoji dceru k narozeninám a rozhodla se namalovat obraz. A tak šla a koupila barvy, štětce a sololitovou desku o rozměrech sto šedesát krát osmdesát centimetrů a dílo vytvořila. Vyšla z toho moderna, abstrakce a trochu expresionismus.

Tato činnost se jí tak zalíbila, že u ní už zůstala. Dnes má za sebou více než dvě stovky obrazů. Při malování používá štětec, špachtli, plast, ruce a někdy i ubrousek nebo ponožku. Tvoří srdcem a dává přednost velkoplošným dílům.

Svoje práce vystavuje od roku 2013 na autorských i společných výstavách. Její obrazy už viděli návštěvníci například ve Zbýšově, Říčanech, Praze, Brně nebo Táboře.

Na vernisáži vystoupí několik vítězů pěvecké soutěže SuperKos, kterou každoročně pořádá Městské kulturní centrum Zbýšov. Mimo jiné se představí Klára Jelínková, studující 4. ročníku muzikálového herectví na JAMU v Brně.

Reklama

Výběr článků

Načítám