Hlavní obsah

Galerie Anderle končí, Pelléova vila hledá nového provozovatele

Novinky, Adam Halmoši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rada městské části Praha 6 v úterý 18. února schválila záměr na výběr provozovatele Pelléovy vily.

Foto: Adam Halmoši
Článek

Na konci března zde po deseti letech končí Galerie Anderle.

Městská část Praha 6 jako jeden ze dvou zakladatelů obecně prospěšné společnosti Pelléova vila udělala pro další chod galerie vždy maximum. V prosince 2013 Nadace Milady a Jiřího Anderlových (druhý ze zakladatelů) oznámila městské části Praha 6 ukončení činnosti Galerie Anderle k 31. březnu 2014. Městská část Praha 6 v letech 2004 až 2013 poskytla finanční příspěvek na zajištění provozu galerie v celkové výši 6,85 miliónu korun.

Částí zastupitelů i veřejnosti byla výše tohoto příspěvku silně kritizována, například i s ohledem na nízkou návštěvnost, která v loňském roce byla zhruba 14 návštěvníků za den. Několikrát se další fungování řešilo s Nadací, bohužel k dohodě nedošlo.

Praha 6 měla zájem na tom, aby ředitelka obecně prospěšné společnosti Pelléova vila aktivně vyhledávala další možnosti pro získávání finančních prostředků, iniciativně se oslovovali možní sponzory, donátoři, čerpaly se peníze z grantů.

Ve středu 19. února byl zveřejněn záměr na výběr nového provozovatele. Pelléova vila není provozována proto, aby generovala zisk, ale musí se určitě co nejdříve zvýšit návštěvnost, zlepšit PR a webové stránky, nabídnout zajímavý program.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám