Hlavní obsah

Futsalová Sparta Praha v Plzni narazila

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 9. října se v zápase 4. kola Chance futsal ligy utkal tým Interobalu Plzeň se Spartou Praha.

Foto: SK Interobal Plzeň
Článek

Začátek zápasu byl oboustranně opatrný. Domácí se z první vážnější situace ve druhé minutě dostali hned do vedení, to Kasýk vybojoval na půlce míč a samostatný únik zakončil ukázkově do prázdné branky.

V dalších minutách byla Sparta aktivnější a dokázala většinu času držet míč na svých futsalkách, ale domácí gólman Sochůrek podával výborný výkon. Ve 12. minutě hosté Slámou zaslouženě vyrovnali nechytatelnou střelou do šibenice. Do konce poločasu další branka i přes šance na obou stranách nepadla a do kabin se šlo za stavu 1:1.

Druhý poločas přinesl jiný obrázek než úvodní dějství. Sparta sice začala náporem, ale domácí postupem času byli aktivnější a důraznější a chtěli zlomit zápas na svou stranu. Na 2:1 zvyšoval po dobře sehrané brejkové situaci, prvním gólem v plzeňském dresu, bývalý hráč Sparty Pavel Stejskal. Po hrubce domácího obránce Štrajta bylo za tři minuty vyrovnáno.

Posledních deset minut nabídlo opravdu vynikající a nervy drásající podívanou. Vyprodaná hala hnala domácí za třemi body a hráči jejich přání vyslyšeli ve 35. minutě. Trefil se po rychlém kontru opět Kasýk. Sparta se hnala za vyrovnáním v power-play, ale tu dokázali domácí v pohodě bránit a ještě vyráželi do rychlých protiútoků.

Minutu před koncem měli domácí 10metrový kop, ale Štrajt přestřelil. O pár sekund později nepochopitelně Kasýk netrefil prázdnou branku. Pojistku tak přidal střelou přes celé hřiště Vnuk, kterou tečoval Stejskal - 4:2. To však nebylo vše. Sparťané využili hned po rozehrávce domácích oslav a ještě snížili na 4:3. Tečku za strhujícím zápasem udělal pár sekund před koncem opět střelou do prázdné brány Kasýk a zkompletoval tak svůj hattrick a také konečný stav 5:3.

Branky: 2. Kasýk, 23. Stejskal, 36. Kasýk, 40. Stejskal, 40. Kasýk – 12. Sláma, 26. Vobořil, 40. Rott

Karty: 27. Šíša (PLZ) – 24. Doša (SPA)

Sestava SK Interobal Plzeň: Sochůrek ( Landrgott ) - Stejskal, Štrajt, Koc, Štverák - Forman, Mižár, Vnuk, Kasýk - Filinger, Mariánus, Šíša

Na hodnocení jsme se po utkání zeptali domácího trenéra Petra Kučery:

„Jsem hodně spokojený, všichni kluci podali výborný výkon a bylo na nich vidět, že Spartu chtějí porazit a ukázat, že na ligu mají. Přišla plná hala a myslím, že divákům jsme ukázali výkon, který je bavil, a z toho důvodu doufám, že dorazí i příští zápas v podobném počtu. Za podporu jim moc děkujeme. Myslím, že výsledek odpovídá dění na hřišti. Spartě se u nás dlouhodobě nedaří a toho jsme chtěli využít a aktivní hrou jejich trpělivé kombinace rozbíjet. První poločas sice byli hosté více na míči, ale druhou půlku jsme byli aktivnější a nebezpečnější zase my a to rozhodlo. Nechci vyzdvihovat jednotlivce, mám radost hlavně z toho, že jsme působili a hráli jako tým. Doufám, že získané body potvrdíme za týden v Lípě a dostaneme se tak do klidnějších vod tabulky.”

Reklama

Výběr článků

Načítám