Hlavní obsah

Futsalová Plzeň předvedla výkon na hranici svých možností, na mistra to ale nestačilo

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Plzně v dalším kole zavítal mistr z posledních sezón a jediný profesionální futsalový tým České republiky, který málokdy na domácí scéně ztratí body. Domácí borci předváděli srdnatý výkon a nebýt posledních tří minut zápasu, mohli uhrát i velmi přijatelný výsledek.

Foto: SK Interobal Plzeň
Článek

Od začátku měli více ze hry hosté, kteří v sestavě s pěti Brazilci, jedním Španělem (zbytek týmu doplňovali pouze čeští reprezentanti) diktovali tempo hry. Domácí se snažili o výkon na hranici svých možností a pokoušeli se o jednoduchou tvrdou hru a využít některý ze svých brejků.

První gól zápasu vstřelil v 8. minutě bývalý Plzeňák a kapitán reprezentace Rešetár, tentýž hráč ještě ve stejné minutě rozvlnil síť i podruhé. Do konce poločasu se stav zápasu již neměnil.  

Druhý poločas již přinesl jinou podívanou a domácí se hostům v některých fázích zápasu dokonce vyrovnali a vytvořili si velkou spoustu šancí, ať již po standardních situacích či po akcích ze hry. Hlavně v zakončení se ale ukázala nezkušenost domácích oproti hostům. Na 3:0 pro Chrudim zvyšoval po pěkné kombinaci Slováček.

Ale poté to konečně přišlo a hala poprvé explodovala, když se po přihrávce Štrajta trefil Koc. Domácí se poté vrhli do útočení a nezajištěnou obranu dokázal hostující tým v posledních třech minutách třikrát potrestat. Postupně se trefili Taverna, Koudelka a Záruba.  

SK Interobal Plzeň – FK ERA-PACK Chrudim 1:6 (0:2)

Branky: 36. Koc – 8. a 9. Rešetár, 34. Slováček, 37. Rodrigo, 39. Koudelka, 40. Záruba  

SK Interobal Plzeň: Landrgott (Sochůrek) – Forman, Böhm, Stejskal, Štrajt, Mariánus, Kasýk, Šebek, Koc, Vnuk, Šíša, Štverák

FK ERA-PACK Chrudim: Ton – R. Mareš, M. Mareš, Max, Kovács – Záruba, Koudelka, Sidnei, Rodrigo, Rešetár, Slováček, Felipe, Marcinho

Zápas zhodnotil trenér domácích Petr Kučera: „I když jsme prohráli nakonec celkem jednoznačným rozdílem, tak musím kluky pochválit. Každý, kdo byl na palubovce, tak hrál na hranici svých možností a velkého soupeře se nezalekl. Při troše štěstí jsme mohli v tomto zápase vstřelit mistrovi daleko víc gólů, protože vyložených šancí jsme si vytvořili hodně, hlavně ve druhém poločase. Jsem za tento zápas rád i z toho důvodu, že si kluci dokázali, že při takovém nasazení můžou odehrát se ctí i takovýto zápas. Snad si z tohoto utkání vezmou jen to nejlepší a hodně zkušeností do dalších bojů. Chrudim ale samozřejmě vyhrála zaslouženě a k výhře jí gratuluju. Opět letos nebudou mít konkurenci a pohodlně si zajistí další mistrovský titul. Na závěr bych chtěl opět poděkovat skvělým fanouškům, protože bylo opět vyprodáno.”

Další zápas sehrají plzeňští futsalisté ve Vysokém Mýtě. „V Mýtě se nám dlouhodobě venku nedaří, ale letos s tímhle týmem, co tu je, máme na to, abychom se historii postavili čelem. V týdnu uzpůsobíme tréninky přesně pro tento zápas. Víme, že nás čeká důrazný soupeř, s vysokými hráči, soupeř, který se nesnaží o moderní futsal a hlavně v domácí malé hale toto produkuje. Snad se nám podaří velkou vzdálenost ujet bez problémů a minimálně bod bychom si chtěli do Plzně z tohoto zápasu přivézt,” dodal Petr Kučera.

Reklama

Výběr článků

Načítám