Hlavní obsah

Futsal je dřina i zábava, říká nová tvář INDOSSu Plzeň

Novinky, Michael Sinkule

Mladý hráč z juniorského družstva od nové sezóny pravidelně chodí na utkání "A" týmu. Šanci dostává a ve středu dal Filip Soukup svoji premiérovou branku proti ligovým Teplicím.

Foto: SK INDOSS

Filip Soukup v zápase proti Arsenalu Benešov v 2.lize

Článek

S účesem podobný jednomu hráči pražské Sparty. Mladý kluk co ještě brázdí školní lavice a s úsměvem od ucha k uchu se snažil o sobě říct alespoň něco. I přes své mládí se Filip Soukup může pochlubit, že dal gól ligovým Teplicím a je součástí dospělého týmu.

Dostal jsi se do hlavního týmu INDOSSu Plzeň, to je docela úspěch...

Jsem moc rád, že jsem v "A" týmu. Po půlroce dřiny jsem pochopil, co futsal pořádně znamená! Posunul jsem se zase o něco dál. Je to pro mě výzva a motivace být součástí tohoto týmu.

Jsi v týmu nejmladší. Jak tě přijali a co musíš dělat jako „mladej”?

Kluci mě přijali úplně v pohodě. Je moc důležité zapadnout do party. To se doufám povedlo. Jako pro nejmladšího v týmu jsou povinnosti stejné jako všude. Odnášení balónů a nějaká ta voda (dodává s úsměvem, pozn. red.).

Proti Teplicím v poháru FAČR jsi dal první branku v dospělých. Jaké to bylo?

Bylo to super. Moc jsem se na něj nenadřel. Kasýk to krásně připravil a já to jen doťuknul. Věřím, že další góly ještě přidám.

Co sám říkáš na futsal?

Futsal mě baví minimálně stejně jako fotbal, ne-li víc. Určitě se tu zlepší o dost technika, práce s míčem. Je to akčnější sport.

Co chceš dál dokázat?

Ve futsalu i fotbalu bych chtěl hrát, co to půjde, ale prioritou je škola. Chci se dostat na vysokou, odstudovat a dál se uvidí! 

Jak ses k futsalu dostal?

K futsalu jsem se dostal přes kluky z týmu, kteří ho hrají. Tak jsem to šel zkusit na první trénink, potom první turnaje a začalo mě to bavit.

A poslední otázka, co ten tvůj účes? 

Můj účes je sázka s kamarády. Jen nevím, zda jsem již vyhrál, nebo ne. Pořád říkám, že už to změním, ale nějak to vždy vypustím z hlavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám