Hlavní obsah

Furmanská krčma po roce a půl od ničivého požáru opět vítá návštěvníky

Novinky, Zdeněk Drgáč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná Furmanská krčma, místo, které si pamatují ještě otcové našich otců, je opět otevřená. Po požáru, který vypukl přesně na Štědrý den 2010, mají tak turisté i široká veřejnost šanci opět nostalgické místo navštívit, a to od 25. května. Tradiční slovenská koliba patří k areálu Hotel Zochova chata.

Foto: Grapent, a.s.

Znovuotevřená Furmanská krčma.

Článek

Hotel Zochova chata v atraktivní lokalitě ve městě Modra, jen několik metrů od Bratislavy, vybudoval v roce 1933 jako horskou chatu Klub československých turistů, a když se roku 2010 po celkové rekonstrukci otevřela, všichni si mysleli, že další potíže už nepřijdou. Tradiční slovenskou kolibu, která k hotelu patří, ovšem v prosinci 2010 postihl požár a nezbylo po ní nic.

Furmanskou krčmu ovšem neznají pouze obyvatelé nedalekého města Modra, ale všichni milovníci dobrého jídla a pití, od Bratislavy až po Košice.

I když po staré "furmance" nezbylo vůbec nic, nyní se vše na dobré obrátilo a otevíralo se nanovo. I přesto, že už v interiéru budovy není cítit dobová vůně, celkový vzhled je dokonalá kopie, takže noví návštěvníci spokojení mohou být spokojení - vždyť přímo za okny je nádherný les s potůčkem.

"Sem jsme jako študáci chodívali. I pěšky, z Bratislavy," řekl jeden ze staronových hostů Furmanské krčmy.

"V staré furmanské kolibě jsem se v roce 1989 poprvé seznámil se svou manželkou a jsme spolu až dodnes," dodal k tradici "furmanky" její majitel Peter Macháč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám