Hlavní obsah

Frýdek-Místek usnadní stavebníkům podávání některých žádostí

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Frýdek-Místek nabízí svým občanům novou bezplatnou službu, která zjednodušuje agendu spojenou s procesem - vyjádření k existenci sítí. Je určena zejména těm, kteří chtějí stavět nebo provádět stavební úpravy na určitém pozemku a potřebují k tomu stavební povolení.

Foto: magistrát F-M

stavební povolení souvisí s vyjádřením k existenci sítí

Článek

„Vydání stavebního povolení se odvíjí mimo jiné od vyjádření správců sítí, které pozemkem vedou. Proto, aby stavebník neopomněl oslovit některého ze správců sítí, ale také proto, aby se zkrátila doba složitého vyřizování těchto dokumentů, jsme aktivovali službu e-UtilityReport, která tuto proceduru usnadní. Město zaplatí za její roční provozování zhruba osm tisíc korun. Stavebníky, kteří ji využijí, nestojí vůbec nic, je pro ně zdarma,“ informoval náměstek primátora Karel Deutscher.  

Využití a ovládání služby je snadné, intuitivní a doplněné nápovědou pro jednotlivé kroky. Na webu města, v sekcích O městě, Občan a Podnikatel, jsou odkazy s názvem Žádost o vyjádření k existenci sítí, jejich prostřednictvím je umožněn přístup ke službě. Žadatel je následně systematicky veden k vyplnění formuláře pro vytvoření Žádosti o vyjádření k existenci sítí.

Systém vygeneruje žádost všem dotčeným správcům inženýrských sítí a správcům, kteří jsou do služby aktivně zapojeni, žádost rovnou elektronicky odešle. Pro ostatní správce inženýrských sítí, kteří prozatím neumožňují příjem žádostí touto formou, systém vygeneruje PDF soubory, které lze vytisknout, vyplnit a svépomocí doručit. Vytvořené žádosti jsou v souladu s platnou legislativou a obsahují veškeré informace potřebné pro vystavení vyjádření správce.

Ve spolupráci s provozovatelem služby (firma HRDLIČKA spol. s r. o.) byl pro působnost stavebního úřadu sestaven registr správců, což je aktuální seznam správců, jejichž inženýrské sítě se na území ORP Frýdku-Místku vyskytují.

Služba e-UtilityReport představuje pro žadatele rychlý a bezplatný způsob, jak podat žádost o vyjádření správcům inženýrských sítí tak, aby nikdo nebyl opomenut a aby žádosti jednotlivým správcům nebyly odesílány nadbytečně.    

Reklama

Výběr článků

Načítám