Hlavní obsah

Frýdek-Místek staví dva mosty v trase obchvatu

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V plném proudu už je výstavba dvou mostů, které svého času vypadly z projektu na výstavbu obchvatu Frýdku-Místku. Pro město jsou ale důležité, zajistí dostatečnou a bezpečnou dostupnost rekreační lokality Olešná. Město tedy jejich stavbu realizuje samo.

Foto: Petr Pavelka

Místo pro most v lokalitě ulice K Olešné - náměstek Karel Deutscher a vedoucí odboru investic Peter Mikulenka.

Článek

„Jeden z mostů vede ulicí Nad Přehradou, přesněji v místech, kudy se z ulice 17. listopadu a Příborská vjíždělo k aquaparku a autokempu, poblíž prvního záchytného parkoviště u hráze. V současné době je tam průjezd zakázán. Most bude téměř sto metrů dlouhý a bude mít dva jízdní pruhy a také chodník. Druhý most zachová propojení komunikace K Olešné ve směru od ulice Palkovická, tedy z druhé strany přehrady. V tomto případě půjde o jednopruhovou obousměrnou komunikaci s revizním chodníkem,“ přiblížil dispozice náměstek Karel Deutscher s tím, že oba mosty budou také osvětleny.

„Náklady na výstavbu obou mostů jsou vyčísleny 75 milionů korun, přičemž 55 milionů získáme zpět z dotací. Zhotovitelem je společnost Strabag,“ doplnil primátor Michal Pobucký s tím, že město je v získávání dotací dlouhodobě úspěšné. V loňském roce získalo na desítku projektů za 389 milionů korun dotace ve výši 205 milionů korun a v podobném duchu pokračuje i letos.

Reklama

Výběr článků

Načítám