Hlavní obsah

Frýdek-Místek rozšíří městský hřbitov

Novinky, Jana Matějíková

Kapacita centrálního hřbitova ve Frýdku začíná být nedostačující. Vedení města se již před časem shodlo na nutnosti jej rozšířit a podniklo první kroky k realizaci tohoto záměru. V současné době nechává zpracovat projektovou dokumentaci, na jejímž základě bude rozšíření hřbitova realizováno.

Foto: Petr Pavelka

hřbitov ve Frýdku

Článek

„Evidujeme zvýšený zájem o místa v urnovém háji i o místa pro klasické pohřbívání. Hřbitov bychom chtěli rozšířit zhruba o dva hektary, a to do míst, kde v minulosti stávaly velké skleníky. Přibýt by tak mohlo až tři a půl tisíce hrobových míst,“ přiblížil záměr primátor Michal Pobucký s tím, že rozšíření hřbitova bude zahrnovat také celkovou rekonstrukci objektu u hlavní silnice, kde budou mimo jiné vybudovány veřejné toalety.

Změn dozná i zeleň, která bude upravena a doplněna o novou výsadbu stromů. Samozřejmostí bude vybudování přístupových komunikací k rozšířené části hřbitova a novinkou bude altán s oboustranným kolumbáriem v půlkruhovém provedení a zónou pro epitafní desky.

„V současné době se zpracovává projektová dokumentace pro územní rozhodnutí, následovat bude vypracování dokumentace pro stavební povolení a prováděcí dokumentace. Hotovy by měly být do března příštího roku. Následně bude vypsáno výběrové řízení na zhotovitele stavebních prací. Ty by měly být podle našich předpokladů zahájeny nejdříve příští léto,“ řekl náměstek primátora Jiří Kajzar. 

Nicméně, letos bude město pokračovat v opravách chodníků na ploše současného hřbitova, kdy je asfaltový povrch nahrazován zámkovou dlažbou. „Nyní připravujeme již 4. etapu oprav chodníků, která by měla být zahájena v letních měsících. Po jejím dokončení bude mít hřbitov všechny chodníky opravené,“ uzavřel primátor Pobucký.  

Reklama

Výběr článků

Načítám