Hlavní obsah

Frýdek-Místek opět otevírá mateřské školy

Novinky, Jana Matějíková

Radní Frýdku-Místku ve středu rozhodli o znovu otevření mateřských škol zřizovaných městem, které byly v souvislosti s pandemií koronaviru od 13. března uzavřeny. Nyní, zhruba po dvou měsících, opět přivítají děti. Své brány otevřou v pondělí 11. května.

Foto: Jana Matějíková

Článek

„Vývoj epidemiologické situace je příznivý, opatření k zamezení šíření koronaviru se uvolňují, lidé se vrací do práce. Je tedy podle nás čas opět zajistit rodičům službu, která se postará o jejich děti a umožní jim návrat do práce,“ řekl náměstek Pavel Machala s tím, že provoz školek se bude řídit pokyny Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, které vydalo soubor hygienických a bezpečnostních pokynů pro mateřské školy.

V materiálu, který vydalo ministerstvo k provozu mateřských škol se uvádí, že děti a pedagogičtí pracovníci nemusí mít v prostorách školy roušky. Pro pobyt venku se využívá pouze areál školky, přičemž na zahradě se skupiny dětí nemísí, ale jednotlivě se střídají.

Třídy se musejí často větrat, minimálně 5 minut jednou za hodinu. Dezinfekce rukou a průběžná dezinfekce povrchů a předmětů, kterých se děti často dotýkají je samozřejmá a bude prováděna několikrát denně. Stravování dětí bude zajištěno.

Materiál ministerstva také uvádí, že při prvním vstupu do mateřské školy bude muset zákonný zástupce dítěte předložit podepsaný dokument o seznámení se s vymezením rizikových skupin stanovených Ministerstvem zdravotnictví ČR a čestné prohlášení o tom, že dítě nemá příznaky nemoci COVID-19, kterými jsou mimo jiné horečka, kašel, dušnost, náhlá ztráta chuti nebo čichu. Bez podpisu těchto dokumentů nebude vstup dítěti do mateřské školy umožněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám