Hlavní obsah

Frýdek-Místek nezdraží nájemné nebytových prostor

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rada města Frýdku-Místku rozhodla neuplatnit inflační doložku z uzavřených smluv o nájmu nebytových prostor, pozemků, ostatních objektů, ale i movitých věcí, která umožňuje navýšit nájemné o růst inflace.

Foto: magistrát FM

nájemné

Článek

Podnikatelé, kteří mají své provozovny v objektech města nebo podnikají na pozemcích města, ale i ti, kteří mají od města v nájmu movité věci, zaplatí v příštím roce stejný nájem jako letos.  

„Zohlednili jsme současnou ekonomickou situaci, kdy tržní ceny nájemného klesají, ale také situaci na realitním trhu, kdy nabídka převyšuje poptávku. Město má k dispozici desítky volných nebytových prostor, zájemců o jejich pronájem je ale stále méně,“ konstatoval primátor Michal Pobucký.  

„Je v zájmu města, aby si udrželo současné nájemce a nepřišlo o ně. Proto nebudeme ani pro příští rok nájemné zvyšovat, a to ani o inflaci, která se nyní pohybuje okolo 0,3 procenta. Nehledě na to, že zvýšení nájemného o inflaci by bylo zanedbatelné až ztrátové v porovnání s náklady na administrativní zpracování a náklady na kancelářský materiál a poštovné, které by si úkony spojené se změnou nájemného vyžádaly,“ vysvětlil náměstek primátora Jiří Kajzar.  

Reklama

Výběr článků

Načítám