Hlavní obsah

Frýdek-Místek mění jízdní řády. MHD zdarma zůstává, k hypermarketu Tesco pojedou jen některé spoje

Novinky, Jana Matějíková

V neděli 14. prosince začnou ve Frýdku-Místku platit nové jízdní řády městské hromadné dopravy. Na linkách došlo zejména k časovým změnám, kdy jednotlivé spoje byly uspíšeny nebo naopak opožděny. Na některých linkách přibyly spoje zcela nové a na některých byly zrušeny vybrané zastávky.

Foto: Jana Matějíková

jízdní řád

Článek

Nové jízdní řády již jsou zveřejněny v elektronické podobě na webových stránkách města i dopravce. V tištěné podobě jsou k dispozici od 1. prosince na autobusovém stanovišti za 20 korun.  

Největší počet změn byl proveden na linkách č. 2, 4, 6 a 9. Nejvíce nových spojů přibylo na lince č. 8 Paskov – Frýdek-Místek – Staré Město – Skalice, a dva nové spoje jsou také na lince č. 14 do Janovic. Zcela pozměněny byly časy všech spojů na linkách č. 12 do Staříče a č. 16 do Palkovic a Zelinkovic.

Velká změna čeká také na cestující linek č. 2 a 7. Na autobusovou zastávku hypermarket Tesco budou od 14. prosince zajíždět pouze vybrané spoje linky č. 2 a linka č. 7 zde nebude stavět vůbec. Důvodem je ukončení smlouvy s dopravcem, kterému Tesco přispívalo na zajištění dopravní obslužnosti, tedy platilo za to, že městské autobusy vozí zákazníky do jejich hypermarketu Tesco. Nyní ale smlouvu vypovědělo a za dopravu zákazníků autobusem do hypermarketu už platit nechce.

„Město mělo zájem na tom, aby občané měli i nadále možnost zajíždět až k Tescu. Svolali jsme jednání, na kterém jsme se chtěli se zástupci Tesca domluvit na rozsahu obslužnosti zastávky a výši příspěvku. Ze strany Tesca, ale nebyla vůle, nikdo na jednání nepřišel. Město není povinno zajišťovat dopravu do komerčních nákupních center, vychází vstříc ale těm, které na dopravu svých klientů přispívají. Informace o omezení dopravy k Tescu jsme v předstihu vyvěsili v autobusových linkách, které k hypermarketu dosud zajíždí,“ řekl náměstek primátora Karel Deutscher.

Cestujícím MHD se doporučuje, aby si pečlivě prostudovali nové jízdní řády a vyhnuli se tak případným komplikacím spojeným s případným opožděným příjezdem do místa určení.

Upravené jízdní řády a aplikaci pro mobily lze stáhnout z webových stránek města - www.frydekmistek.cz - O městě – Doprava – MHD.  

Reklama

Výběr článků

Načítám