Hlavní obsah

Frýdek-Místek má opět pro děti prázdninový program na všední dny

Novinky, Jana Matějíková

Statutární město Frýdek-Místek ve spolupráci se Střediskem volného času Klíč a dalšími subjekty, které se zabývají volnočasovými aktivitami dětí a mládeže, pořádá tradiční „Prázdniny ve městě“. Program je opět pestrý a připraveny jsou i novinky.

Foto: SVČ Klíč

SVČ - Prázdniny ve městě - dopoledne s hasiči 2018

Článek

„Letošní již čtrnáctý ročník láká na více než padesát akcí, které se konají vždy ve všední dny, převážně v dopoledních hodinách. Cílem je zabavit děti v době, kdy jsou jejich rodiče v práci,“ uvedl náměstek primátora Pavel Machala s tím, že projekt je financován městem, takže akce jsou dětem přístupné zdarma.

„Pro děti jsou připraveny pohybové aktivity, výtvarné dílny, turnaje, deskové hry, soutěže, ukázky tábornických dovedností, výlety, exkurze a podobně. Z pestré nabídky mohou zmínit například programy s taneční skupinou Dance 4 Fun, hasičská dopoledne s hasiči z Frýdku i Lískovce, volejbalová odpoledne nebo třeba parkourový workshop v U-krytu. Mimo to nabídneme i novinky - legorobotiku, divadelní workshopy nebo kuchařské akce, na kterých se děti naučí připravovat například lívance,“ přiblížila program Prázdnin ve městě Petra Vlkošová, ředitelka SVČ Klíč.

Prázdniny ve městě odstartovaly v pondělí akcí Prázdninová keramika. Dnes jsou v Klíči na ulici Pionýrů v Místku na programu Divadelní prázdniny. Zítra (středa 3. července) od 9 hodin se bude v Klíči výtvarně tvořit a ve čtvrtek 4. července se budou hrát deskové hry. Příští pondělí je na programu Volejbal a beachvolejbal pro malé sportovce, a to již od 8 až do 16 hodin na hřišti u SPŠ na ulic 28. října v Místku.

Celým programem účastníky provází „Hrací plán“, který obsahuje kompletní program a zároveň slouží jako brožurka pro sbírání samolepek z každé absolvované akce. Hrací plán bude 6. září na akci Ahoj prázdniny vyměněn za malý dárek.

Hrací plány jsou již nyní k dispozici ve Středisku volného času Klíč na ulici Pionýrů 767 v Místku, na informacích v budovách Magistrátu města F-M a v Turistickém informačním centru (bývalé BIC).

Reklama

Výběr článků

Načítám