Hlavní obsah

Frýdek-Místek láká na trh vzdělávání a uplatnění

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Úřad práce ČR ve spolupráci se statutárním městem Frýdek-Místek pořádá Trh vzdělávání a uplatnění 2018. Konat se bude 4. října od 10 do 16 hodin v hale Polárka.

Foto: magistrát FM

Trh vzdělávání

Článek

Na akci se představí na 70 vystavovatelů, tedy zejména středních škol a firem, které s nimi spolupracují. Letošní novinkou bude prezentace i vysoké školy, a to VŠB – Technická univerzita Ostrava, konkrétně strojní fakulty, katedry energetiky.

„Cílem je přiblížit žákům devátých tříd, současným studentům, ale taky dospělým možnosti dalšího vzdělávání a následného uplatnění. Zástupci škol i zaměstnavatelů seznámí zájemce se svými nabídkami i svými požadavky,“ řekl náměstek primátora Pavel Machala.

Vystavovatelé se budou prezentovat přímo na ploše haly, kde budou připraveny také interiérové ukázky a aktivity, od pájení a frézování, přes míchání nápojů a zdobení perníčků, až po tvoření podzimní dekorace či líčení. Před halou budou exteriérová stanoviště, kde svou práci představí kováři, kteří ukovají ze železa různé předměty. Truhláři předvedou například vyřezávání na pantografu a zájemci si budou moci na jednom z modelů vyzkoušet i dojení krávy nebo jízdu v traktoru.  

Ze zaměstnavatelů se představí například MOBIS Automotive Czech, BLANCO Professional CZ, BATZ CZECH, Hyundai Motor Manufacturing Czech, ČEZ, Domov pro seniory Frýdek-Místek, Tatra Metalurgie, Komerční banka, Tieto Czecg, Brembo Czech, ale také například Armáda ČR.

V rámci akce bude také letos vyhlášena soutěž TECH-talent a INDUSTRIAL-talent, která je určena žákům a studentům základních a středních škol se sídlem ve Frýdku-Místku.

„Úkolem je vytvořit tříminutové video o technické profesi nebo průmyslovém objektu na území města. Zúčastnit se mohou jednotlivci i týmy a porota bude hodnotit především originalitu a kvalitu zpracování soutěžního snímku. Čas mají do 4. února,“ doplnil náměstek primátora Karel Deutscher s tím, že výherce čekají hodnotné ceny, které budou předány v březnu v zasedací místnosti magistrátu.

Reklama

Výběr článků

Načítám