Hlavní obsah

Frýdek-Místek láká na Pivohraní

Novinky, Jana Matějíková

Statutární město Frýdek-Místek pořádá prostřednictvím své organizace KulturaFM tradiční Veseléto, které nabízí na dvě desítky společenských, kulturních i sportovních akcí. V sobotu 6. srpna je na programu Pivohraní, které mělo loni premiéru a setkalo se s vysokou návštěvností a kladnými ohlasy.

Foto: KulturaFM

Pivohraní ve Frýdku-Místku

Článek

Letos se tato open-air akce uskuteční na nezvyklém a o to zajímavějším místě v areálu bývalé textilky Slezan na ulici Staroměstská ve Frýdku (naproti marketu Billa). Začne ve 14 hodin. Vstup je zdarma.

„Letos jsme s majiteli budov bývalých slezanských podniků podepsali memorandum o spolupráci, jehož cílem je nejen chránit budovy s typickými prvky průmyslového dědictví, ale také oživit tyto v současnosti nefunkční průmyslové areály a otevřít je občanům. Prostory pro konání společenských akcí v těchto areálech jsou pro návštěvníky nové, netradiční, zajímavé a možná i tajemné, protože do nich dosud neměli přístup. Věřím, že akce konané v bývalých textilkách Slezanu přilákají spoustu návštěvníků nejen díky poutavému programu, ale také jedinečnému místu,“ řekl primátor Michal Pobucký. 

Program Pivohraní nabídne zábavu nejen dospělým, jak by se mohlo zdát, ale i dětem. Pro ty budou připraveny trampolíny, stolní fotbálek, ale i bublifuky nebo nafukovací balónky. A ti, kteří posbírají prázdné kelímky, dostanou i malou odměnu. Samozřejmostí budou velkokapacitní stany s posezením a spoustou stánků s pivy.  

„Zlatavé moky bude na Pivohraní prezentovat a čepovat na dvacet pivovarů z našeho kraje, stojí za to je ochutnat. K tomu všemu bude hrát odlehčený a alternativní punk a rock. Zahraje například undergroundový Zpocený voko, punkově avantgardní Už jsme doma, vystoupí i charismatický písničkář Jiří Schmitzer, místní rockoví Downbelow, alternativně rocková Tichá dohoda a na závěr to rozjedou polští Akurat,“ láká Jakub Tichý z KulturyFM. 

Prezentovat se budou:

Pivovárek Morava

Pivovar Koníček Vojkovice

Valašský pivovar v Kozlovicích

Městský pivovar Štramberk

Beskydský pivovárek v Ostravici

Pivovar Venuše

Pivovarský dům Ostrava

Svatovar - Pivovar Lipník

Minipivovar Vrabčák

Řemeslný pivovar Nachmelená Opice

Minipivovar Hukvaldy

Kunčický pivovar

Měšťanský pivovar v Poličce, a. s.

Slezský pivovar Havířov

Vsetínský minipivovar Valášek

Pivovar Kohutka

Pivovar BON

Rýmařovský pivovar (Frýdecký Florián)

Pivovar Garage

Minimipivovar Krmelín

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám