Hlavní obsah

Frýdek-Místek láká na Létohrátky a Jazz ve městě

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Frýdek-Místek pořádá prostřednictvím kulturyFM tradiční Beskydské Veseléto, které se koná v různých částech města a je nabité zábavnými akcemi pro všechny bez rozdílu věku. V sobotu 18. července je na programu tradiční rodinný festival Létohrátky.

Foto: kulturaFM

létohrátky

Článek

Letošní ročník Létohrátek se uskuteční od 10 do 18 hodin v parku Pod zámkem ve Frýdku a ponese se v duchu cirkusu. V Zámeckém parku se bude zpívat, tančit, soutěžit. Připraveno bude cirkusové šapito, cirkusová střelnice, cirkusový kolotoč i maringotka pro děti. Své umění předvedou žongléři, mimové, provazochodci i artisti na chůdách. Chybět nebudou skákací atrakce, poníci, bublinová show, výtvarné dílny, cirkusový workshop ani malování na obličej. Občerstvení zajištěno. Vstup zdarma.

Příští týden si přijdou na své příznivci jazzu. V pátek 24. července bude zahájen dvoudenní Jazz ve městě. Originální hudební událost a spojení výjimečných hudebníků se letos uskuteční nejen v prostorách zámku, ale přejde i do ulic a na nádraží.  

V pátek 24. července vystoupí na nádvoří frýdeckého zámku mladičká polská zpěvačka Joanna Kucharczyk s kapelou Quartet a po ní ovládne pódium Ondřej Brzobohatý se svou kapelou. 

V sobotu 25. července bude znít jazz i v ulicích. Dopoledne od 9:15 hodin zažije vlakové nádraží ve Frýdku ojedinělý pouliční koncert v podání Petra Hladíka a jeho kapely. Večer od 19 hodin se jazz přesune do několika místních hospůdek (Klub Stolárna, Hospůdka U Arnošta, Pavlač), kde vystoupí Zuzana Lapčíková, Mário Biháry, nebo kapely Ostrich Quartet či Tres Quatros Kvintet.  

Vstupné na Jazz ve městě: permanentka na oba dny 200 Kč, vstup v pátek 150 Kč, vstupné v sobotu do Klubu Stolárna 80 Kč, do Hudební hospůdky U Arnošta 100 Kč, vstup na afterparty na Pavlači zdarma. Vstupenky na festival jsou v prodeji na všech pobočkách BIC. Program Beskydského Veseléta je prezentován také na městském portálu visitfm.cz, jehož prostřednictvím jsou návštěvníci lákání do Frýdku-Místku na dvojnásobnou porci zážitků.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám