Hlavní obsah

Frühlingsfest zahájí slavnosti roku 2017 v Mnichově

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tradiční jarní lidovou slavnost Frühlingsfest v Mnichově zahájí starosta města naražením prvního sudu již po třiapadesáté. Oslavy ve dvou velkých pivních halách s hudebním programem bude provázet více než 100 zábavních atrakcí, bleší trh, setkání veteránů i den tradic. Uskuteční se od 21. dubna do 7. května.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Tradičním zahájením první jarní slavnosti Frühlingsfest je načepování první sklenice piva na náměstí Theresienwiese. Stane se tak 21. dubna v 16 hodin. 

Spolu se zábavou, kterou také v tomto roce nabídnou dvě pivní haly, a to Bayernland a Hippodrom, se otevře přibližně 100 zábavních atrakcí nejen pro děti, které budou provázet oslavy po celých 14 dnů. Pro rodiny s dětmi budou v úterý (25. 4. a 2. 5.) poskytovány zvýhodněné ceny.

Doprovodný program:

Bleší trh - Největší bleší trh v Bavorsku pořádá každoročně první sobotu oslav Červený kříž. Letos se 22. dubna sejde na 2000 prodejců, aby již brzy ráno, přesně od 7 hodin, nabídli návštěvníkům výrobky všeho druhu, od zboží denní potřeby až po různé kuriozity. Tento trh každoročně navštíví na 80 000 zájemců nejen z Německa, ale i zahraničí.

Setkání veteránů - Automobilový klub Mnichov uspořádá setkání milovníků historických vozů v neděli 23. dubna. Vystaveny budou vozy vyrobené do roku 1987, od sportovních a osobních aut až po traktory, či vozy první pomoci. Velká přehlídka vystavených vozů na náměstí Theresienwiese odstartuje v 11 hodin.

Den tradic - V rámci oslav na náměstí Theresienwiese představí Bavorsko v neděli 30. dubna své tradiční kroje, písně i tance. V obou pivních halách se od 12 hodin bude hrát a zpívat.

Ohňostroj - Každý rok zavládne na jarní oslavě „silvestrovská” nálada. Působivou atmosféru navodí po oba pátky (28. 4. a 5. 5.) velký ohňostroj, který rozsvítí nebe nad Mnichovem.

Reklama

Výběr článků

Načítám