Hlavní obsah

Fotografickou výstavu Roberta Rohála ve zlínském divadle už zhlédly stovky lidí

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už více než měsíc probíhá ve zlínském divadle výstava fotografií nazvaná ROBERT ROHÁL RETRO. Autora těší pozitivní ohlasy návštěvníků divadla i to, že ji uvidí i účastníci 18. ročníku mezinárodního divadelního festivalu Setkání - Stretnutie, který ve Zlíně proběhne ve dnech 23. až 25. května.

Foto: Šárka Chytílková

Robert Rohál a jeho výstava ROBERT ROHÁL RETRO ve zlínském divadle

Článek

ROBERT ROHÁL RETRO - to je především pohádkově laděná kolekce Romance o Krásce a Zvířeti, ale také ukázky z cyklu Šedesátá, nechybí ani fotografie v retro stylu s patřičně dodělanou patinou, které evokující staré zašlé časy. K nim patří fotografie z kolekce inspirované Marlene Dietrich.

A jaké tedy jsou ohlasy těch, kteří výstavu Roberta Rohála viděli na vlastní oči? 

Milena Marcilisová, herečka Městského divadla Zlín: "V nedávné době jsem navštívila výstavu fotografií Roberta Rohála. Byla jsem sama v celém výstavním prostoru a měla tak možnost nechat na sebe působit jednotlivé portréty a kompozice. Musím říci, že mě obklopila krása, něha i dramatičnost. Cítila jsem, že mohu být součástí té krásy a záviděla jsem! Ne jenom to mládí, krásu, ale možnost vůbec se na něčem tak pěkném podílet. Díky, Roberte, a jen tak dál! Jo, ale musím přiznat, že jsem si při návštěvě vaší výstavy připadala taky KRÁSNÁ!"

Pavel Sedláček, návštěvník zlínského divadla: "Do zlínského divadla chodívám řadu let, a tak vím, že jsou ve foyeru pořádány nejrůznější výstavy. Černobílé fotografie Roberta Rohála jsou krásné a zvláštní, mají něco do sebe. Fotografie s příběhem Krásky a Zvířete ilustrují pohádkový příběh, a přitom je v nich mnohem víc. Napětí, tajemství, emoce... Zaujala mě však i nostalgická nálada dalších fotografií, na nichž autor evokuje staré zašlé časy, ať už jde o Marlene Dietrich nebo šedesátá léta."

Jiří Vojáček, návštěvník zlínského divadla: "Je zajímavé vidět na fotografické výstavě známého divadelního režiséra Petra Gábora jako modela, tedy ne jako foto modela v tom pravém slova smyslu, ale v duchu autorovy představy v jeho kolekci Romance o Krásce a Zvířeti. A vyšla i sázka na modelku Karolínu Bubelovou, která sehrála roli Krásky."

Veronika Jurčová, tisková mluvčí zlínského divadla: "Fotografickou výstavu Roberta Rohála už ve foyer zhlédly stovky lidí. Před představeními i o přestávkách si návštěvníci fotky se zájmem prohlížejí a baví se o nich. A my jsme moc rádi, že si od nás odnášejí kulturní zážitky dvojí - jednak ty divadelní, a jednak ty z pozoruhodných fotek."

Danuše Hlaváčová, kamarádka: "Začátkem května jsem si prohlédla výstavu fotografií mého kamaráda Roberta Rohála ve zlínském divadle... Jeho tvorbu sleduju už delší dobu a moc se mi líbí, zejména retro černobílé fotky, které souznívají i s elegantním prostředím zlínského divadla. Ale zaujal mne i jeho pohled na "obyčejné" věci - třeba jeho černobílé snímky holešovských zákoutí se mi líbí moc."

Slovo na úplný závěr patří samotnému Robertu Rohálovi: „Je mi ctí vystavovat v tak nádherném prostoru, navíc zlínské divadlo důvěrně znám už od svých patnácti let. Jsem také rád, že jsem v případě Krásky a Zvířete vsadil na režiséra Petra Gábora a modelku Karolinu Bubelovou a že mi během postprodukce hodně pomohl ostravský malíř a fotograf Pavel Oparty, přičemž nemohu zapomenout ani na firmu Satturn Holešov, díky které byla tato kolekce realizována.“

Reklama

Výběr článků

Načítám