Hlavní obsah

Fotografickou výstavu Kresby světlem v Kroměříži viděly za čtvrt roku dva tisíce lidí

Novinky, Dana Ehlová

V pondělí 30. září skončila ve foyer Domu kultury v Kroměříži fotografická výstava Kresby světlem autorů Nelly Billové a Roberta Rohála, která byla zahájena koncem letošního června a nakonec ještě o čtrnáct dnů prodloužena. Viděly ji více než dva tisíce lidí.

Foto: Vladimír Hudeček

Soňa Drábková a Robert Rohál ve foyer Domu kultury v Kroměříži.

Článek

„Myslím, že to byla úspěšná výstava. Jednak byla umístěna v krásném prostoru, jednak ji zhlédli jak návštěvníci, kteří se přišli podívat vyloženě jen na naši tvorbu, tak i všichni ostatní, co chodí na nejrůznější kulturní akce,“ uvedl Robert Rohál.

K samotnému zahájení doplnil: „Během vernisáže jsme navíc pokřtili knížku, kterou jsem napsal s Jiřím Bartoněm, a také charitativní kalendář pro příští rok, sestavený z černobílých fotografií mojí kolekce Nostalgia, kterou jsem po celé léto vystavoval právě v Kroměříži. Vzhledem k tomu, že na výstavě prezentovala retrospektivu své tvorby i Nelly Billová, nazvali jsme ji Kresby světlem.“

Spoluautorkou scénáře pestrého programu červnové vernisáže byla Soňa Drábková, schopná organizátorka a režisérka, známá také jako modelka - ona a Jiří Bartoň jsou protagonisty Rohálovy fotografické kolekce Nostalgia.

A jaký má tedy Soňa Drábková pocit ze skončené výstavy i charitativního kalendáře? „Velmi hřejivý. Fotky se mi líbí celkově, ráda si prohlížím tvorbu i jiných fotografů a samozřejmě tak trochu srovnávám... K těm Robertovým musím znovu opakovat, že jeho fotky mají duši. A kalendář? Z toho mám pocit ještě hřejivější. Myslím, že se povedl. Vznikl pro dobrou věc, a proto jsme na vernisáž pozvali své přátele, známé a kolegy. Společně jsme dali dohromady nějakou tu korunu za prodej kalendářů a věnovali jí hendikepovaným dětem. Chtěla bych všem zúčastněným ještě jednou moc poděkovat za to, že celou věc se srdcem na dlani podpořili.“

Výstava Kresby světlem se dočkala mnoha pochvalných názorů i recenzí, pozitivní ohlas mátaké kalendář Nostalgia se svým charitativním přesahem.

Reklama

Výběr článků

Načítám