Hlavní obsah

Fotograf Robert Rohál se poprvé představuje v Kroměříži

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Černobílé fotografie Roberta Rohála a Caffe Castello v Kroměříži, to je spojení dvou kvalitních značek v jeden celek. Úspěšný fotograf, novinář a spisovatel totiž pro první výstavu právě začínajícího roku zvolil prostory podniku, který získal titul Kavárna roku 2012 ve Zlínském kraji.

Foto: Veronika Kuklová

Robert Rohál a jeho kolekce Na perutích snů v Caffe Castello v Kroměříži

Článek

V příjemném prostředí kavárny-cukrárny Caffe Castello ve Ztracené ulici v Kroměříži představuje fotograf Robert Rohál retrospektivu své tvorby posledních několika let nazvanou Na perutích snů. Jde o snové stylizace andělů z kolekce Andělé mezi námi, fotografie ze souboru Marlene, inspirované starými dobovými fotkami Marlene Dietrich, nechybějí ani Doudlebské motivy s příběhem o zámecké paní - Komtesa

"I když jde o nepříliš rozsáhlou výstavu, jsem rád, že mohu v Kroměříži vystavovat. Je to vlastně poprvé, co se tady jako fotograf prezentuju. Výstava obsahuje dvanáct černobílých fotografických obrazů a potrvá do konce února," říká Robert Rohál, který je profesí novinář a má na svém kontě také řadu knih.

V dubnu a květnu se Robert Rohál představí putovní výstavou ROBERT ROHÁL RETRO ve foyeru Městského divadla ve Zlíně, v létě pak na zámku Doudleby nad Orlicí, který si fotograf oblíbil do té míry, že právě v tomto prostředí vznikla renesančně laděná kolekce Komtesa. Během podzimu by chtěl své „retro“ spolu s novu kolekcí Sen noci..., inspirovanou Shakespearovými Sonety, uvést v Ostravě. I když má velké plány, stále hledá právě na tuhle "putovku" sponzora...

Ve výhledu druhé poloviny letošního roku je navíc také zajímavý projekt ve spolupráci s Národním divadlem moravskoslezským v Ostravě.

"Dostal jsem nabídku udělat fotky z připravovaného muzikálu, což je výzva jako hrom. Prostředí divadla mne vždycky hodně vzrušovalo, a proto mě tahle práce bude asi hodně těšit. Dělat stylizované fotky a v nich malé příběhy mě baví. Taková byla ostatně už moje Marlene, a svým způsobem i kolekce nazvaná Šedesátá, kde jsem fotil modelky nalíčené, učesané a oblečené jako filmové hvězdy šedesátých let," uzavřel Robert Rohál.

Reklama

Výběr článků

Načítám