Hlavní obsah

Foto na šňůře - soutěžní příležitost pro mladé autory

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Stanice přírodovědců DDM hl. m. Prahy vyhlašuje 26. ročník fotografické soutěže "Foto na šňůře" s letošním tématem "Voda".

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

Voda je nejen jednou ze základních podmínek pro život, ale i živel s odvěkou inspirací pro celou řadu umělců. Ponecháme na vás, jestli se vám při slově "voda" vybaví nekonečné horizonty oceánů, dravá horská bystřina či zadumaná studánka v lůně přírody.

Voda má bez přehánění nespočet podob. V letních měsících u ní často hledáme osvěžení, v zimě mimo sněhových radovánek pro změnu útočí na naši stabilitu a důstojnost v podobě ledu. Vždy jsme ji brali jako samozřejmost a nedílnou součást našich životů a bohužel až v posledních suchých letech začínáme doceňovat její skutečnou vzácnost. Ve zpracování tématu se nebojte být kreativní a originální! Do soutěže mohou být přijaty až dva snímky odpovídající vypsanému tématu.  

Soutěžit lze v kategoriích: 

1. kategorie 5–9 let (včetně)

1. kategorie 5–9 let (včetně) 2. kategorie 10–14 let (včetně)

3. kategorie 15+

Vaše snímky (opatřené na rubové straně jménem, věkem a případně názvem) budeme očekávat e-mailem na adrese hrdina@ddmpraha.cz nebo v kanceláři č. 1 Stanice techniků DDM hl. m. Prahy nejpozději do čtvrtka 31. ledna. 

V průběhu února vystavíme fotografie v prostorách Stanice přírodovědců, kde bude možné pro ně i přímo hlasovat. Tři nejlépe hodnocené fotografie z každé kategorie budou odměněny. Spolu s naší soutěží probíhající na Stanici přírodovědců se v únoru pořádá i její nezávislá elektronická verze: www.facebook.com/Staniceprirodovedcu/

Reklama

Výběr článků

Načítám