Hlavní obsah

Fotbalovým turnajem, ve kterém se utkají učitelé, žáci, firmy i veřejnost, škola oslaví rekonstrukci

Novinky, Vladimíra Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak poděkovat stavebníkům za dobře odvedenou rekonstrukci a obyvatelům okolní čtvrti za trpělivé snášení hluku i prašnosti? Tuto otázku si položili na Střední škole železniční, technické a služeb v Šumperku. A vymysleli fotbalový turnaj, ve kterém se utkají učitelé, žáci, zástupci firem i veřejnost.

Foto: Vladimíra Krejčí

Škola prošla rekonstrukcí za téměř 26 milionů korun. Zateplení se dočkaly obvodové zdi i střecha.

Článek

Slavnostní otevření zrekonstruované školní budovy v ulici Generála Krátkého se odehraje v pondělí 26. října v pravé poledne. V jednu hodinu pak zahájí netradiční sportovní utkání. 

„Chceme tak vyjádřit dík všem, kdo se na rekonstrukci podíleli, a také lidem z okolních ulic, jimž stavební práce nepochybně načas zhoršily životní prostředí. Všichni se teď můžeme těšit z novotou zářící fasády, která spolu s vyměněnými okny krášlí okolí. Navíc se při provozu výrazně ušetří za energie,“ vysvětlila ředitelka školy Irena Jonová. 

Budova prošla rekonstrukcí za téměř 26 miliónů korun. Zateplení se dočkaly obvodové zdi i střecha. „V zimě už do tříd nepotáhne netěsnícími okny. Díky izolaci by příjemné klima v učebnách mělo panovat po celý rok, před sluncem ochrání také žaluzie,“ řekla Jonová. 

Rekonstrukce začala už v dubnu a zasáhla do závěru školního roku. Díky vstřícnému přístupu stavebníků však mohli i přes prázdniny v budově působit administrativní pracovníci školy. „Obnova už byla opravdu nutná. Požádali jsme o ni v loňském roce a potěšila nás vstřícnost vedení Olomouckého kraje. Radní i zastupitelé pochopili, že opravy nelze odkládat, a bezodkladně je schválili,“ řekla ředitelka. 

Rekonstrukce se škola dočkala také díky evropským dotacím. Olomoucký kraj na ni získal téměř 22 miliónů korun z Fondu soudržnosti a přes milión ze Státního fondu životního prostředí. Z vlastních prostředků přispěl částkou přes dva a půl miliónu korun. Dodavatelem stavby se stala společnost OHL ŽS Olomouc. Jako subdodavatelé se na rekonstrukci podílely firmy z regionu. 

Budova šumperského „učňáku“ byla postavena jako moderní pavilonová škola v roce 1967. Později vznikl současný vestibul, dalších úprav se budova dočkala až letos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám