Hlavní obsah

Fotbalový turnaj pomůže už potřetí nedonošeným dětem ve zlínské nemocnici

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tuto sobotu 18. listopadu se ve sportovní hale Střední průmyslové školy ve Zlíně uskuteční 3. ročník benefičního fotbalového turnaje NEO CUP. Výtěžek z této akce bude stejně jako v uplynulých letech věnován Novorozeneckému oddělení KNTB na péči o předčasně narozené děti.

Foto: archiv KNTB
Článek

NEO CUP začne v 9 hodin fotbalovým turnajem. Akce však není pouze sportovní událostí, na své si přijdou také rodiny s dětmi.

O bohatý doprovodný program se postarají DDM Astra, Kamarád Nenuda nebo Moje dílna. Děti si budou moci vytvořit svůj komiks, po celý den bude k dispozici tematický fotokoutek, prodej ručně dělaných hraček a drobností. Nebude chybět ani žonglérský workshop, bazárek dětských věcí nebo losování o zajímavé ceny, návštěvníci se také budou moci podívat na výstavu fotografií z novorozenecké JIP KNTB.

„Jsem vždycky rád, když se povede taková akce, jako je NEO CUP. Lidé se pobaví a ještě přispějí na dobrou věc. V předchozích ročnících se vždy vybralo kolem půl miliónu korun, což mě opravdu velmi mile překvapilo,” řekl primář Novorozeneckého oddělení Krajské nemocnice T. Bati Jozef Macko.

Doplnil, že veškeré finanční prostředky se použily na dovybavení oddělení. „Koupila se například polohovací křesla pro matky, drobné přístroje, doplnili jsme také vybavení na pokojích individualizované péče.”

Reklama

Výběr článků

Načítám