Hlavní obsah

Fotbalový areál Baníku Habartov dostal novou tribunu

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 10. listopadu došlo v půl desáté dopoledne na hřišti TJ Baník Habartov ke slavnostnímu otevření kryté tribuny pro 250 diváků. Slavnostní okamžik byl následně spojen i s turnajem v malé kopané, do nějž se zapojilo pět místních družstev.

Foto: Aleš Plevka

Dokončená tribuna krátce před slavnostním otevřením

Článek

Habartovští se z nové tribuny mohou těšit díky úspěšné žádosti, která byla zaslána na MAS Sokolovsko. Zde bylo rozhodnuto, že na tuto stavbu může Baník Habartov počítat s dotací 1,8 miliónu Kč, přičemž dalších řádově asi 400 tisíc Kč do projektu zapojilo ze svého rozpočtu město Habartov. Celkové náklady na stavbu tak činí 2,2 miliónu Kč.

Po poptávkovém řízení, které bylo zcela v režii činovníků tělovýchovné jednoty a které rozhodlo o realizátorovi projektu, mohly být zahájeny první práce, které se uskutečnily začátkem dubna tohoto roku. Realizace celé stavby tak trvala asi šest měsíců, během nichž na severním svahu hřiště vyrostla tribuna, po které diváci v Habartově volali již několik let. Je patrné, že nebýt oné výše zmiňované dotace, volali by jistě ještě mnoho dalších let a nejspíše i marně, neboť městský rozpočet je značně napjatý.

Celá stavba nepůsobí vinou toho, že projekt ležel v šuplíku několik let, zrovna nejmodernějším dojmem, ale za to bych podotkl, že podle mého soudu je udělána kvalitně a navíc disponuje vysokým faktorem tzv. "blbuvzdornosti", což by mělo znamenat, že existuje předpoklad, že bez větších šrámů ustojí případné ataky ze strany nespokojených a alkoholem posilněných diváků. A to v dnešní době není k zahození.

Dobrá věc se tedy nakonec přece jen podařila a v sobotu dopoledne na novou tribunu usedly desítky současných i bývalých fotbalistů Baníku, aby sledovaly symbolický slavnostní akt přestřižení pásky. O ten se postarali současný předseda TJ Baník Habartov Jaroslav Klarner a starosta města Habartov Ivo Zemek. Oba pánové však předtím ještě stručně shrnuli historii dění okolo stavby a přidali navíc i přání, které má domácím divákům přinést do budoucna atraktivní fotbalovou podívanou.

Po slavnostním přípitku se následně drtivá většina osazenstva přesunula na hrací plochu, kde byl v deset hodin zahájen turnaj v malé kopané, do nějž se zapojila pětice místních družstev. Do fotbalového klání nastoupily týmy ASK NO Rád, AC Lítov a tři baníkovské mančafty: A-tým, stará garda a dorost. Na značně rozbláceném terénu se během takřka čtyř hodin odehrála desítka zápasů. Hrací čas byl stanoven na dvakrát 8 minut a do zápasů nastupovalo šest hráčů v poli plus brankář. Střídání nebylo nikterak omezeno.

Jednotlivá utkání byla značně vyhecovaná, vždyť se všichni dobře znali a nikdo nechtěl prodat kůži lacino. Terén však příliš fotbalové krásy produkovat neumožňoval. Přesto se bylo na co koukat a díky tomu, že déšť se tentokrát udržel v mracích, s přibývajícím časem narůstal i počet diváků.

Po dvou stech čtyřiceti minutách bylo dobojováno. Z prestižního vítězství se nakonec mohli radovat hráči ASK NO Rád s deseti body. Druhé místo, jen vinou horšího skóre, obsadili zástupci staré gardy a třetí příčku si vykopali fotbalisté z AC Lítov. O předání cen vítězům se opět postaral starosta Zemek, který ještě jednou popřál všem přítomným, mnoho fotbalových úspěchů a nové tribuně pak spokojené diváky.

Reklama

Výběr článků

Načítám