Hlavní obsah

Fotbaloví žáci v Habartově posedmnácté bojovali v turnaji O pohár starosty města

Novinky, Aleš Plevka

Členové čtyř žákovských týmů z regionu se sjeli v neděli 25. srpna do Habartova, aby se v areálu TJ Baník během tradičního turnaje utkali O pohár starosty města. Kromě domácích se po zelené ploše pohybovali zástupci fotbalových nadějí z Bukovan, Březové a Sokolova.

Foto: Aleš Plevka

Zahajovací nástup

Článek

Turnaj v devět hodin dopoledne společně zahájili předseda TJ Baník Habartov, pan J. Klárner a starosta Habartova, pan Ivo Zemek. Všem malým fotbalistům popřáli kvalitní sportovní výkony a navíc i trochu toho štěstí, které je vždy vítáno a zapotřebí.

Následně se rozběhl celý turnaj. Ten žáci za mimořádně větrného počasí odehráli na šířku fotbalového hřiště a v sestavě 7+1. Hrálo se jak jinak než systémem každý s každým, a tak delegovaného rozhodčího čekala k soudcování šestizápasová porce. Utkání bylo hráno na 2x 15 minut, s krátkou přestávkou mezi poločasy.

Všichni kluci se velmi snažili, bylo však patrné, že někteří již toho z fotbalové abecedy zvládají o dost více než druzí. Nasazení a touha po vítězství však byly u všech totožné. Souboje o míč byly nesmlouvavé a snahy o vstřelení gólu nekompromisní, a tak jedinou kaňkou na celkově příznivém dojmu z výkonu fotbalových žáků byl ten fakt, že to, v čem se již dnes vyrovnají svým starším kolegům, je slušně řečeno nevybíravá mluva a tzv. hvězdné manýry. 

Během čtyř hodin se stihla odehrát všechna utkání, a tak krátce po jedné hodině mohlo dojít na krátké vyhodnocení, o které se znovu postarali  výše uvedení pánové. Jak již bývá nepsaným zvykem, ani letos nenašel Baník Sokolov přemožitele a bez ztráty bodu obsadil první místo. Druhou příčku si vybojovali reprezentanti Březové, domácí Baníkovci díky jedné výhře brali bronz a čtvrtí skončili fotbalisté z Bukovan. Vítězné týmy si odnesly kromě poháru a diplomu i fotbalový míč a dále třeba sadu lahví na pití, sportovní tašku či mobilní lékárnu. Oceněni byli i nejlepší brankář, střelec a hráč turnaje.

Závěrem se sluší poděkovat všem organizátorům, kteří přiložili ruku k dílu a také firmám, jejichž finanční podpora byla využita na občerstvení a ceny pro mladé sportovce. Mnozí z nich se za rok do Habartova jistě vrátí, neboť na pořadu bude konání dalšího ročníku turnaje tentokrát již s pořadovým číslem 18.

Reklama

Výběr článků

Načítám