Hlavní obsah

Fotbalová škola dokázala nabít energií nejen sportující účastníky

Novinky, Pavel Svoboda

Na fotbalový stadion na Borovině, kde má svůj domov SK Fotbalová škola Třebíč, se sjeli ve středu 23. května zástupci tří třebíčských stacionářů (Barevný svět, Úsměv, Denní rehabilitační - Medvědi) a jednoho z Myslibořic (Slunečnice).

Foto: Milan Poul
Článek

Po roce se opět setkali na své fotbalové soutěži, jejímž dalším pořadatelem, vedle Fotbalové školy (FŠ) Třebíč, bylo Sdružení pro pomoc mentálně postiženým, okresní organizace Třebíč.

Ve čtyřech disciplínách - vedení míče slalomem, přihrávky na přesnost do malé branky, střelba na velkou branku a kop na dálku - si každý z několika desítek handicapovaných mohl vyzkoušet svým tempem nebo volbou vzdálenosti své fotbalové možnosti. Poté si všichni zahráli fotbalový turnaj na zmenšeném hřišti.

Kdo mohl, projevoval velkou snahu i nadšení pro hru. Ve finále loňští vítězové, Medvědi, podlehli překvapivě Úsměvu. V utkání o 3. místo přehrál Barevný svět Slunečnici. Cenu pro nejlepší hráčku a nejlepšího hráče turnaje obhájili Lucie Doležalová z Úsměvu a Martin Trnka z Medvědů. Nejlepším brankářem byl vyhlášen Michal Frantík z Barevného světa a brankářkou Dana Soukupová.

Gratulace patří nejen jim, ale všem, kteří se fotbalového dopoledne zúčastnili. Obohacení o prožitky a radost z povedených činností se netýkala jen sportujících účastníků, ale nabiti novou energií se rozcházeli i ti, kdož pomohli celou akci v rámci dlouhodobého projektu FŠ Třebíč Třebíčsko fotbalu, fotbal dětem Třebíčska! pořadatelsky zajistit - za FŠ jimi byli  Irena a Aleš Křečkovi, Jitka Gregorovičová, Milan Poul, Martin Minář a starší žáci Tomáš Krajčo a Filip Šetler.

Reklama

Výběr článků

Načítám