Hlavní obsah

Fotbalisté z Frýdku-Místku obdarují nemocné děti

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městský fotbalový klub Frýdek-Místek spolu s dobrovolníky organizace Adra potěší před Vánocemi malé pacienty dětského oddělení místní nemocnice. Ve středu 12. prosince v 10 hodin jim předají hry, knihy, výtvarné pomůcky i tablety, na které přispěli nejen fotbalisté, ale také fotbaloví fanoušci.

Foto: Jana Matějíková

dárky

Článek

„Adventní čas je tradičně doprovázen vyšší mírou solidarity, která je v tuto dobu znatelnější než kdykoliv jindy. Lidé myslí nejen na své blízké, ale také na ty, kteří potřebují pomoc v jakékoliv podobě. Nápad uspořádat tuto akci vznikl spontánně ze strany dobrovolníků a naši fotbalisté ji bez jakéhokoliv zaváhání podpořili. Peníze věnovali nejen hráči a vedení fotbalového klubu, ale také fotbaloví fanoušci, kteří přišli na zápasy s Rosicemi a Kroměříží. Z každé prodané vstupenky v rámci těchto zápasů putovalo 5 korun právě na nákup hraček pro nemocné děti. Vážím si toho,“ řekl náměstek primátora Libor Koval s tím, že celkem se podařilo vybrat 10 tisíc korun. 

Vedení fotbalového klubu konzultovalo zakoupení dárků s dobrovolníky organizace Adra, kteří za dětmi do nemocnice docházejí a mají největší přehled o tom, co by jim udělalo velkou radost. Po konečné úvaze nakoupili knihy, od pohádek až po naučné encyklopedie, různé druhy her, výtvarné pomůcky a také dva moderní tablety, které budou moci děti hospitalizované na tomto oddělení používat.

Dárky dětem přijedou za fotbalisty předat fotbalisté Petr Soukup a Jiří Prokeš, ředitel klubu Radomír Myška, náměstek primátora Frýdku-Místku Libor Koval a za dobrovolníky Alžběta Pavlásková.        

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám