Hlavní obsah

Fotbalisté Sigmy k Olomouci patří

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvního srpna večer vypuklo na Palachově náměstí v Olomouci velké focení. Barokní Terezská brána byla kulisou oficiálního portrétu A týmu Sigmy Olomouc, který bude umístěn na letošním klubovém plakátu.

Foto: www.śigmafotbal.cz
Článek

V minulých letech se fotbalisté nechali zvěčnit u olomoucké radnice a baziliky Navštívení Panny Marie na Svatém Kopečku. Letos padla volba na barokní Terezskou bránu, které dodal fotograf Lukáš Navara speciální nasvícení. "Zadáním bylo vyfotit fotbalový tým před památkou Olomouce. Hradby znázorňují pevnost a Sigma je nedobytná pevnost," říká fotograf, který tým fotil vůbec poprvé. "Mám rád výzvy a stejně rád dělám věci jinak. Proto jsem navrhl, aby se fotilo ve večerních hodinách, kdy bychom scénu nasvítili do modra, a plakát se tak odlišil od ostatních. O pomoc s nasvícením Terezské brány jsem poprosil kluky z Bassbeat.cz, kterým se to povedlo přesně podle mých představ," poděkoval Navara za vstřícnost světelným mágům.

"Výsledek vidíte a doufám, že se líbí a že našemu týmu přinese úspěch a hlavně výhru a posun v tabulce," dodal. Kromě klubové fotografie vznikly i snímky hráčů s fanoušky, kteří si pózování oblíbených fotbalistů nenechali ujít.

SK Sigma Olomouc

Patří mezi tradiční kluby české nejvyšší fotbalové soutěže. První ligu poprvé okusila v ročníku 1982-1983, na jehož konci následoval první a zároveň poslední sestup do druhé ligy. Po roce se posílené mužstvo vrátilo do elitní soutěže a se střídavými úspěchy v ní bojuje pětadvacátou sezonu. SK Sigma Olomouc se vypracovala v přední klub české kopané, a to zejména díky výborné práci s mladými fotbalisty, které vychovává pro špičkové evropské kluby. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám