Hlavní obsah

Fotbalisté Růžďky postoupili do 3. třídy okresní soutěže

Novinky, Jan Močarník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedělním utkáním si Růžďka zajistila čtyři kola před koncem sezóny postup do 3. třídy. Na půdě druhého týmu v tabulce čtvrté třídy okresní soutěže Vsetínsko skupiny A nezaváhala, Zděchov porazila 3:1.

Foto: Jan Močarník
Článek

Od úvodních minut se domácí prezentovali přehledem na hřišti, byli silní a mnohdy techničtější v osobních soubojích a svou hru velice často doplňovali střelbou ze střední vzdálenosti. To bylo velice nepříjemné pro brankáře hostí Kubáče, kterému navíc v prvním poločase vadilo ostré slunce svítící přímo proti jeho bráně.

Asi nejzajímavější střelou se prezentoval záložník Růžďky Petrůsek, jehož střela po odrazu od břevna pravděpodobně skončila za brankovou čarou, ale vzhledem k neprokazatelnosti rozhodčí Hyžák i přes protesty fanoušků branku neuznal.

Gólový moment domácích přišel ve 38. minutě, kdy byl proti bráně Růžďky nařízen přímý volný kop. Hosté trestuhodně podcenili obranu standardní situace a po centru před bránu domácí hráč z oleje korigoval stav utkání na 1:2, který už zůstal nezměněn do konce poločasu.

"Jsem velice rád, že se podařilo udělat ten poslední a zároveň nejtěžší krok právě na půdě silného Zděchova. S týmem Růžďky jsem první zápas sehrál symbolicky přesně před rokem 13. května 2012 na hřišti Jasenice," informoval po utkání trenér TJ Sokola Růžďka Michal Vacula.

Důležitost tohoto duelu si plně uvědomovali i hostující fanoušci, kterých do Zděchova přicestoval hned celý autobus doplněný několika plně obsazenými osobními automobily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám