Hlavní obsah

Forbína v Nymburce opět nezklamala

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již poosmnácté proběhla v neděli 3. března na malé scéně Hálkova divadla v Nymburce přehlídka malých jevištních forem Forbína.

Foto: Jan Řehounek

Marfuša v inscenaci Mrazíka v podání souboru V.O.S.A.

Článek

Mikimu Mejstříkovi a Tomáši Fürbacherovi, kteří Forbínu organizují, se opět podařilo sestavit pestrou dramaturgii v různých žánrech v podání místních amatérských kumštýřů.

Program zahájil Vesnický Ochotnický Soubor Amatérů V.O.S.A. z Vestce divadelní adaptací oblíbené televizní pohádky Mrazík. Známé texty písní a nezapomenutelné hlášky střídali protagonisté s vlastními texty, ale i hlavní postavy měly mírně pozměněnou identitu. Například Mrazík jako alkoholik či značně emancipovaná Nástěnka. Diváci, kteří zcela zaplnili hlediště, se velmi dobře bavili.

S autorskými písničkami a se záměrně infantilními, zato velmi vtipnými básničkami vystoupil David Šitavanc. Naopak písně slavných autorů přednesl kytarista Jarda Semorád. Brnknul si a autorskou píseň zazpíval i Tomáš Fürbacher.

Vystřídali je básníci s vlastní tvorbou Aleš Misař a Eva Hrubá. Ti pak ještě spoluúčinkovali s Miki Mejstříkem v jevištním ztvárnění Misařova Hvězdopravce. Mejstřík spolu s Tomášem Fürbacherem se představili i ve svérázném pojetí Othella a Jaga ze Shakespearova nesmrtelného díla. Williama Shakespeara zvolila rovněž Věra Dittrichová, když zarecitovala jeho Sonet. Klasika si vybrala i mladičká Anička Vávrová – v monologu z Moliérova Lakomce předvedla svůj nesporný dramatický talent. Její sestra Lucka zase zazpívala a zahrála na ukulele.

O závěr pořadu se postaral s kytarou Vladimír Hochman, semifinalista pořadu Česko-Slovensko má talent.

Další nymburská Forbína je naplánovaná na září.

Reklama

Výběr článků

Načítám