Hlavní obsah

Florbalistky z Dobřan skvěle reprezentovaly Základní školu Trivium Plus

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší sportovní radost posledních let získala pro Základní školu Trivium plus z Dobřan na Rychnovsku děvčata - žákyně I. stupně. Tím úspěšným sportem se stal florbal. Družstvo děvčat složené ze žákyň 3., 4. a 5. třídy totiž vybojovalo v krajském kole skvělé druhé místo.

Foto: Luboš Kubáček
Článek

Jak se tento téměř neuvěřitelný výsledek zrodil? Krajské finále se konalo 29. listopadu v krásné sportovní hale v Předměřicích nad Labem a účast na něm si zajistilo 8 dívčích mužstev ze všech okresů Královéhradeckého kraje.

„Dobřanky“ ve své skupině porazily Lvice Hradec Králové 4:3 a ZŠ Bernartice 12:0. Potom podlehly pozdějším vítězkám z Nové Paky 5:7. Druhé místo ve skupině znamenalo postup do bojů o medaile. Semifinálový souboj proti soupeřkám z Trutnova byl napínavý. Po vítězství 6:5 čekalo na děvčata finále a v něm opět Nová Paka, která do něj přešla přes družstvo ze Dvora Králové. Reprezentantky Dobřan na Novou Paku ani podruhé nevyzrály a po statečném boji podlehly 2:5.

Mgr. Luboš Kubáček, učitel Základní školy Trivium plus úspěch svého družstva komentoval takto: „Finálová porážka nemohla pokazit radost z velkého úspěchu, na jaký nikdo před turnajem ani nepomyslel. Oporou našich florbalistek byla Natálie Balková z 5. třídy, která se stala druhou nejlepší střelkyní turnaje a nejlepší hráčkou finálového zápasu. Dále školu reprezentovaly: Eliška Ptáčková, Karolína Marešová, Nikola Moravcová, Kateřina Krivčíková, Tereza Grulichová, Markéta Sovinová a Marie Kálalová. Do Dobřan se holky vrátily s krásným pohárem a se stříbrnými medailemi. Hned po návratu z turnaje se běžely s pohárem pochlubit panu řediteli. Radostné oslavy pokračovaly ve škole i další den, kdy umění skvělých florbalistek uznali a ocenili všichni pracovníci a žáci naší školy. Holky, děkujem!"

Reklama

Výběr článků

Načítám