Hlavní obsah

Florbalistky Slavie VŠ Plzeň udělaly další důležitý krok

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Play off florbalové 1. ligy žen je v plném proudu a plzeňská děvčata udělala další důležitý krok k vysněnému cíli, jímž je baráž a postup do extraligy.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Čtvrtfinálovým soupeřem slávistických děvčat byl tým FBŠ AL INVEST Jihlava, kde se hrál i první čtvrtfinálový zápas. Z tohoto střetnutí si slávistky přivezly výhru 5:0 a tím i vedení 1:0 na zápasy.

Výsledek z prvního utkání se zdá být jednoznačným, ale ten, kdo utkání viděl, ví, že průběh utkání byl zcela vyrovnaný. Jenom díky trpělivému, koncentrovanému výkonu a perfektnímu bránění, často i za pomoci štěstěny, dosáhl tým Slávie VŠ Plzeň úspěchu. 

To, že jihlavský tým neprodá svojí kůži lacino, dokázal i druhý zápas v sobotu v Plzni. Do západočeské metropole přijel jen s osmi hráčkami do pole, ale soustředěnou obranou v bloku se nevyčerpával a naopak vyrážel k velmi nebezpečným protiútokům. Z jednoho takového také padla jediná branka 1. třetiny, ačkoliv měly slávistky po celou dobu trvalou, leč platonickou převahu. 

Druhá třetina se opět nesla ve snaze úporného dobývání jihlavské branky, která někdy se štěstím odolávala. Kýženou změnu přinesla až 30. minuta, kdy se slávistkám podařilo srovnat a v další minutě se dokonce ujaly vedení. Výsledek 2:1 se už do konce 2. třetiny nezměnil.

Ve třetím dějství nastalo pravé drama. Po nudném začátku se jihlavským děvčatům podařilo vyrovnat a vzápětí dokázala dát překvapeným slávistkám třetí branku. Domácí hráčky zanedlouho nejenom srovnaly, ale znovu šly do vedení, které do konce zápasu navyšovali až do konečného stavu 6:3 (po třetinách 0:1, 2:0, 4:2).

K utkání se vyjádřili i trenéři obou družstev. Trenér FBŠ AL INVEST Jihlava Ondřej Trnka: „Gratulace soupeři k výhře a postupu do dalšího kolas play-off. Dovezli jsme 8 hráček do pole, což je sice málo, ale všechny hrály dobře. Dnes se nemáme za co stydět, škoda že se nehraje na tři vítězné zápasy, mohli jsme Plzeň potrápit mnohem víc. Zdravíme všechny marody, děkujeme Plzni za pohostinnost a míříme domů. ”

Za domácí se vyjádřil trenér Jan Kuncl: „Jihlava nás dnes velmi potrápila urputnou obranou, ze které vyrážela do nebezpečných protiútoků. I s trochou štěstí se nám povedlo vyhrát.”

Slávistky se probojovaly do semifinále plány off, kde je čeká družstvo itelligence Bulldogs Brno, na který nemají ze závěru soutěže nejpříjemnější vzpomínky, jelikož tomuto týmu podlehly těsně 5:6, kdy o výhru přišly v závěru utkání. Mají jim tedy co oplácet.

První zápas semifinále play off s brněnským týmem se odehraje již v sobotu 4. dubna na palubovce Slavie VŠ Plzeň na Borech.

Reklama

Výběr článků

Načítám