Hlavní obsah

Flora Pragensis: na soutěž studentů naváže dvoudenní vánoční prodejní výstava

Novinky, Petra Ďurčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční stromky, adventní věnce, svíčky, ozdoby a dekorace – to jsou věci, bez kterých si většina českých domácností Vánoce neumí představit. Inspiraci, jak si letos vánočně vyzdobit domácnost, mohou lidé nasbírat na tradiční pražské předvánoční akci Flora Pragensis.

Foto: SOŠJ

Mezi soutěžními úkoly bude i zdobení adventního věnce

Článek

Výstava letos proběhne v areálu Střední odborné školy Jarov v Praze 9 už poosmé. Konat se bude od 12. do 14. prosince.

Flora Pragensis je jedinou floristickou soutěží ve vazbě a aranžování s vánoční tematikou v Česku. Letos proběhne 12. prosince a navazovat na ni bude dvoudenní prodejní výstava.

„Soutěže se letos zúčastní 26 žáků z 11 zahradnicky zaměřených škol z celého Česka. Soutěž proběhne ve čtvrtek 12. prosince od 9 do 17 hodin a soutěžící budou mít tři úkoly - ozdobení vánočního stromku, adventního věnce a výrobu girlandy na krbovou římsu. V dalších dnech bude následovat prodejní výstava nesoutěžních výrobků. Soutěž je samozřejmě přístupná veřejnosti a vstupné na soutěž i následnou výstavu je zdarma,“ uvedl Miloslav Janeček, ředitel Střední odborné školy Jarov (SOŠJ).

Prodejní výstava se bude konat ve společenském sále Střední odborné školy Jarov v pátek 13. prosince od 9 do 16 hodin a v sobotu 14. prosince od 9 do 13 hodin.

„Návštěvníci si budou moci zakoupit například vánoční hvězdy, adventní věnce, svíčky, svícny nebo domovní znamení. V době soutěže i na výstavě mohou navíc zájemci o studium zahradnického oboru o něm získat veškeré potřebné informace. V sobotu bude od 9 do 13 hodin probíhat den otevřených dveří, v rámci kterého si mohou zájemci prohlédnout všechny prostory naší školy a získat informace od žáků a zaměstnanců školy. Návštěvníci tak mohou spojit příjemné s užitečným – nakoupit si vánoční výzdobu a prohlédnout si prostory školy,“ doplnil Miloslav Janeček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám