Hlavní obsah

Finanční poradce si v tíživé situaci poradil po svém, šel vyloupit banku

Novinky, Jaroslav Beneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V pátek deset minut po půl desáté dopoledne přijal operátor tísňové linky 158 volání, že byla přepadena pobočka banky v Nitranské ulici v Praze. Pachatel si z banky odnesl několik desítek tisíc korun.

Foto: Jaroslav Beneš

Ilustrační foto

Článek

Na místo přepadení se tak okamžitě sjely všechny dostupné hlídky a začaly pátrat po neznámém muži. Díky podrobnému popisu od přepadené úřednice pak policisté z Pohotovostní motorizované jednotky zadrželi asi po patnácti minutách v tramvaji poblíž zastávky Strašnická hledaného muže, který měl u sebe odcizené peníze.

Zadržený muž pak byl převezen na služebnu v Zenklově ulici, kde s ním kriminalisté provedou potřebné úkony a následně mu sdělí obvinění z trestného činu loupeže.

,Za tento skutek podle trestního zákoníku hrozí až desetileté vězení. Jeho stíhání se povede na svobodě," uvedla tisková mluvčí Jana Rösslerová.

Muže podle výpovědi přivedla k činu tíživá finanční situace - dosud neměl žádný záznam v trestním rejstříku a živil se jako finanční poradce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám