Hlavní obsah

Finanční injekci dostanou čtyři nové broumovské projekty

Novinky, Kateřina Ostradecká

Dýně pro broumovské tchýně, Gymplfest, Zkažený moučník a N.O.R.K.A. Tyto čtyři projekty byly vybrány ve středu 4. března na veřejném setkání k projektu Podpora lídrů v komunitách - jednání se uskutečnilo v Kreslírně broumovského kláštera.

Foto: Kateřina Ostradecká

V Kreslírně broumovského kláštera prezentovali svůj umělecký projekt mimo jiné i studenti broumovského gymnázia.

Článek

Do veřejného projektu s názvem Podpora lídrů v komunitách se přihlásilo celkem osm organizací a jednotlivců, kteří během odpoledního středečního setkání krátce představili své komunitní projekty.

Výběrová komise a zástupci veřejnosti pak vybrali čtyři projekty, které dostanou finanční podporu 7,5 tisíc korun: dýňový projekt Lenky Hlaváčkové a Lenky Wimmerové Dýně pro broumovské tchýně, benefičně-kulturní projekt neziskového spolku N.O.R.K.A., hudební projekt studentů broumovského gymnázia Gymplfest a umělecký projekt skupiny Viděti Myš Zkažený moučník.

„Cílem projektu bylo vyhledat začínající neformální skupiny či jednotlivce, kteří se zabývají aktivitami ve veřejném prostoru, jsou kreativní a svým způsobem začínají. Smyslem podpory je jejich vstup do prostředí, ve kterém mohou soutěžit o granty, navázat kontakt se sponzory a naučit se prezentovat svoje nápady a projekty,“ vysvětlil předseda výběrové komise Josef Štogr z pořádající Asociace komunitních nadací.

Ve výběrové komisi zasedli kromě Josefa Štogra také Jan Školník za Podnikatelský klub Broumovska, ředitel broumovského gymnázia Karel Výravský, starosta Broumova Jaroslav Bitnar a Marcela Školníková za pořádající obecně prospěšnou společnost Pro rozvoj Broumovska.

Realizace vybraných projektů by neměla trvat déle než do konce září 2015, kdy by realizátoři měli odevzdat dokumentaci o projektu a krátké hodnocení. Předpokládá se pak jejich účast a prezentace projektu na celostátním setkání AKN, na které budou pozváni. 

Reklama

Výběr článků

Načítám