Hlavní obsah

Finalisté zakončili základní část výhrami, Brno a České Budějovice teď čeká duel o vše

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jen jeden duel je na programu letošního ročníku korfbalové extraligy. Sobotní dvanácté kolo uzavřelo základní část a tečku za sezonou udělá finále, které se v Brně uskuteční 28. dubna.

Foto: Jan Pařík

Brno za (v bíločerveném) zakončilo základní část dvěma výhrami.

Článek

Závěrečné zápasy už na postavení v tabulce nic nemohly změnit, finalisté z Brna a Českých Budějovic tak mohli zkoušet taktické varianty na vyvrcholení roku. Prvně jmenovaný tým doma dvakrát přehrál Prostějov, v utkání Budějovic se Znojmem oba sokové ukořistili dva body.

DVOJZÁPAS V BRNĚ

Před finále si zvedli sebevědomí dvěma výhrami. Brněnští korfbalisté v domácí hale porazili Prostějov 26:22 a 21:15 a základní část zakončili na prvním místě, když v sezóně prohráli jen pětkrát. „Měli jsme výborný rozjezd sezóny, po Novém roce na nás přišla i vinou zranění krize, ze které jsme se zase dostali,“ shrnul základní část brněnský korfbalista Peter Bušík, jehož potěšil návrat zraněné opory Jana Šedého.

První klání na jihu Moravy přineslo vyrovnaný první poločas, po němž šli do vedení hosté, kteří se dostali až na tříkošový náskok. V závěrečné čtvrtině však přišel nápor domácích, kteří soupeře zasypali deseti přesnými zásahy a rozhodli zápas ve svůj prospěch. „V poslední části jsme dali čtyři koše, což není tak hrozné. Jenže Brnu vyšla čtvrtina extrémně dobře a my mu nestačili,“ uvedl prostějovský hráč Petr Šnajdr.

Druhý zápas měl opačný vývoj. Domácí hned v úvodu odskočili na velký rozdíl a náskok si udržovali až do konce. „Vedli jsme 7:1, ve druhé půli se však hra vyrovnala a my začali hrát údržbu. Trochu jsme zaspali a Prostějov začal nebezpečně snižovat, naštěstí jsme jeho rozlet včas zastavili,“ vyzíval Bušík, jehož tým změří s Budějovicemi ve finále síly už počtvrté v řadě.

Brno KK - Prostějov SK RG  26:22

Brno KK - Prostějov SK RG  21:15

DVOJZÁPAS V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

Při zápasech už bylo cítit, že prakticky o nic nejde. „Hlavně v prvním utkání bylo tempo dost nízké,“ potvrdil českobudějovický korfbalista Vlastimil Krejčí. Jeho tým nejprve v domácí hale podlehl Znojmu 20:27, základní část pak zakončil vítězstvím 21:20.

V prvním utkání hostující Znojmo hned od začátku domácím odskočilo a dovedlo duel k osmé výhře sezóny. Ve druhém zápase pak Budějovice trochu pozměnily sestavu, podařilo se jim zmírnit útočné choutky nejlepšího střelce soutěže Jiřího Podzemského, který dohromady v ročníku nasázel úctyhodných 118 košů, a stejně jako Brno zakončily základní část úspěchem.

„Na to, že o nic nešlo, tak ve druhém utkání plály i nějaké emoce. Padaly sice žluté karty, ale vše se odehrálo v rozumných mezích. Sezónu musím hodnotit jako neúspěšnou. Chtěli jsme totiž do finále, jenže jsme třetí,“ shrnula znojemská opora Ivan Žák.

České Budějovice KCC Sokol - Modří Sloni YMCA Znojmo 20:21

České Budějovice KCC Sokol - Modří Sloni YMCA Znojmo  21:20

Tabulka po základní části:

1. Brno 37 bodů

2. České Budějovice 25

3. Znojmo 20

4. Prostějov 14

Reklama

Výběr článků

Načítám