Hlavní obsah

Filmy mistra hororu nabídne v září šumperské Oko

Novinky, Kamil Navrátil

V září nabídne Filmový klub Šumperk MINIFESTIVAL ALFREDA HITCHCOCKA. Každá středa v měsíci bude od 20.00 hodin v Oku vyhrazena pro fanoušky tohoto kultovního tvůrce, který utkvěl většině lidí v hlavě jako „mistr hororu“.

Foto: Bohuslav Vondruška

Plakát Minifestival filmů Alfreda Hitchcocka.

Článek

Ve středu 4. září začne festival kultovním filmem Psycho, následovat pak budou další klubové středy s filmy Vražda na objednávku a Cizinci ve vlaku. Poslední středa v září nabídne poslední životopisný film Hitchcock s Antony Hopkinsem a Helen Mirrenovou, popisující zákulisí a intriky vzniku kultovního snímku Psycho.

"Každá projekce bude zahájena krátkým odborným úvodem, který pro FK Šumperk chystá student Katedry divadelních, filmových a mediálních studií Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci – Jan Haluza. Festival vyvrcholí v pátek 27. září v 19.30 hodin v Divadle Šumperk na Hrádku, kde vystoupí divadelní soubor Buchty a loutky s představením - Psycho Reloaded - Matko, cos to provedla?!," přiblížila program festivalu vedoucí Filmového klubu Šumperk Kamila Šeligová.

Jedná se o první inscenaci čtyřdílného cyklu, inspirovaného americkými kvalitními filmy. Loutkové divadlo na motivy slavného hororu. Podle vyjádření souboru je to poklona dobrému filmu, poklona špatnému humoru a poklona loutkové tradici. „Tolik poklon, až mrazí v zádech.”

"Vstupné na filmová představení bude 80 Kč a pro členy FK 60 Kč, divadlo potom za 100 Kč, a pro členy FK 80 Kč. Průkazky jsou stále v prodeji na pokladně kina Oko za 60 Kč. Tento projekt byl podpořen městem Šumperkem," dodala Šeligová.

Reklama

Výběr článků

Načítám