Hlavní obsah

Filmový festival Jeden svět míří i do Zlína

Novinky, Jana Langerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní filmový festival Jeden svět, největší přehlídka dokumentárních filmů zaměřujících se na lidská práva, zavítá po několika letech opět do Zlína. Začátkem letošního dubna jej můžete navštívit v kulturním centru Alternativa.

Foto: Jeden svět Zlín

Jeden svět Zlín

Článek

V Praze to bude již 18. ročník, který se poté rozjede do dalších českých a moravských měst. Letos ho po šestileté odmlce budou moci zájemci navštívit opět i ve Zlíně, a to konkrétně ve dnech 4. – 6. dubna v již zmíněné Alternativě.

„Už nyní můžeme prozradit, že se diváci mohou těšit na devět zajímavých dokumentů z Česka i celého světa, na tři úžasné hosty, mezi kterými bude třeba i Mallory, hlavní hrdinka stejnojmenného filmu od Heleny Třeštíkové, na výborné jídlo a nápoje od Fit Foodie a v procesu jsou také stánky s Fair trade dobrotami, místní handmade šikulové a chráněná dílna. Pracujeme na tom, aby byl festival pro návštěvníky zážitkem, který si budou chtít v dalších letech zopakovat,“ sdělila Lucie Podsedníková, hlavní organizátorka festivalu ve Zlíně.

Téma letošního ročníku je Hledání domova. Domov znamená pro každého z nás něco jiného. Někteří ho bereme jako samozřejmost, jiní ho hledáme celý život. Tímto hlavním tématem jsou propojeny i všechny dokumenty, které letos na festivalu uvidíme. Budete mít tak možnost podívat se na téma Ukrajiny, lehce i na migrační krizi, mezi autisty, do ekologie, zamyslet se nad silou médií. Z těch českých se pak můžete těšit na snímky od Heleny Třeštíkové, Filipa Remundy nebo Petry Procházkové.

Filmový festival Jeden svět pořádá od roku 1999 již tradičně humanitární organizace Člověk v tísni. V roce 2007 byla tato kulturní akce dokonce oceněna čestným uznáním UNESCO za výchovu k lidským právům. Ve Zlíně se jeho organizace ujala Asociace DICE z. s. A díky podpoře města, ale i firem jako Kovárna VIVA, Locomotion nebo Tescoma, si začátek dubna můžete užít zase trochu jinak.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám