Hlavní obsah

Filmoví fandové se dočkali dalšího vylepšení habartovského kina

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před pár lety řešila habartovská samospráva dilema, jestli investovat statisíce do potřebné digitální techniky a tím i do možnosti nadále promítat nové filmy, nebo kino uzavřít. Jak bylo rozhodnuto, je patrné z toho, že se dále promítá. Ba co víc - po čase se podařilo získat i dotaci na vylepšení zvuku.

Foto: Aleš Plevka

Digitální technika zakoupená v roce 2012

Článek

Projekt Ozvučení kina volně navazuje na novou projekční techniku, která byla zakoupena v roce 2012 a zajistila možnost digitálního promítání v habartovském kině. Vybavení kina prostorovým zvukem zde vidí jako další plus ke zvýšení atraktivity kulturního zařízení.

Realizace projektu proběhla během září a října 2014. Náklady na realizaci této akce dosáhly výše 229 500 Kč, z toho 80 procent finančních prostředků je poskytnuto z dotace získané na základě Výzvy č. 8 Místní akční skupiny Sokolovsko, o.p.s. z Programu rozvoje venkova ČR na období 2007-2013. Zbytek finanční částky investovalo do vybavení město Habartov ze svého rozpočtu.

Kino je v současnosti vybavené špičkovým prostorovým zvukem přímo řešeným a projektovaným na míru našemu kinosálu. Jako hlavní pilíř jsou zvoleny reproduktorové soustavy v nadstandardním provedení, dostatečné citlivosti i zatížitelnosti, ale hlavně – to vše při zachování zvukové kvality a vyrovnaného poslechu přes celou poslechovou bázi.

Tato kombinace zaručuje potřebný výkon, hlasitost a hlavně srozumitelnost dialogů filmového díla i při zachování dynamického rozsahu obsaženého v současných digitálních masterech. Tímto získává film doslova další rozměr, překvapivá je živost a přirozenost reprodukce.

V Habartově věří, že zmíněné technické vylepšení přitáhne do sálu o něco více diváků, než jich tam míří v současnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám