Hlavní obsah

Filmová hudba zazní pod širým nebem v Řepištích a Frenštátě pod Radhoštěm

Novinky, Jan Soukup

K létu patří filmová hudba. Moravskoslezská Sinfonietta připravila pro své posluchače v závěru své koncertní sezóny 2014/2015 dva filmové koncerty pod širým nebem.

Foto: Jan Soukup

plakát - Řepiště

Článek

Koncerty filmové hudby, které se konají pod širým nebem, jsou velmi oblíbené. Moravskoslezská Sinfonietta připravila ve spolupráci s obcí Řepiště a Městským kulturním střediskem Frenštát pod Radhoštěm dva koncerty filmové hudby.

První koncert se uskuteční 21. června ve 20.00 hodin v Řepištích (ve sportovním areálu) a druhý 27. června ve 20.00 hodin ve Frenštátě pod Radhoštěm (v přírodním amfiteátru na Horečkách). Program obou koncertů bude totožný, a tudíž si letos posluchači mohou vybrat, který koncert navštíví.

Letos se již tradičně jako sólistka představí Táňa WAJS (umělecká ředitelka Pop academy Ostrava) a Vojtěch MALCHÁREK (student Pop academy). Perlou obou večerů bude velký ženský sbor, který tvoří pět sborů - Ženský pěvecký sbor (Havířov), Meandry ZUŠ Bohuslava Martinů (Havířov), Akademický pěvecký sbor VŠB-TU (Ostrava), Pěvecký sbor Waldorfskéo lycea (Ostrava) a Svatomichaelský sbor (Řepiště).

Ve velkém obsazení (přes 70 hráčů) se představí orchestrální akademie Moravskoslezská Sinfonietta. Celé 150členné těleso zazní pod taktovkou Adama SEDLICKÉHO.

Program koncertů je bohatý, a proto si každý posluchač jistě najde svou oblíbenou melodii. Zazní hudba z filmů jako Divergent, James Bond, Madagaskar, Misie, Pán prstenů, Piráti z Karibiku, Základní instinkt a další.

Zajímavostí večera budou dvě planety anglického skladatele Gustava HOLSTA. V průběhu obou večerů zazní planeta MARS, která je charakterizována jako planeta válečná a přímo výbušná. Kontrastní planetou pak bude NEPTUN, ten je stylizován do podoby nočních mořských vln, které přednese spojený ženský sbor. Jeho Planety jsou často uváděny v úryvcích různých filmů (například film Temná zákoutí).

Oba koncerty jsou realizovány za významné podpory obce Řepiště a města Frenštát pod Radhoštěm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám